Кабинетът 'Главчев' полага клетва в НС утре

OFFNews 08 април 2024 в 11:23 1639 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента утре 9 април от 09.00 часа. В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен Радев.

В петък номинираният за служебен премиер Димитър Главчев представи състав на проектокабинет на среща с всички парламентарно представени партии, с изключение на БСП, които отказаха да присъстват. 

Председателят на Сметната палата Димитър Главчев бе избран за служебен премиер от президента Румен Радев, като държавният глава обяви, че Главчев е бил единственият от поканените събеседници, съгласил се да поеме ангажимента.

Радев проведе срещи с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителя на Българската народна банка Димитър Радев и председателя на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха разговори с подуправителите на БНБ - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Един от възможните кандидати - зам.-омбудсманът, подаде оставка. Елена Чернева-Маркова обяви, че напуска поста по лични причини, като впоследствие уточни, че не иска да заема политическа длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки