Йотова: ГЕРБ е партийка, БСП се готви за изборите през май

Елица Мартинова 18 ноември 2013 в 09:03 7352 37

Илияна Йотова. Снимка: БГНЕС
Илияна Йотова. Снимка: БГНЕС

 

„България няма абсолютно никаква нужда от предсрочни избори. Ще се правят европейски избори през май догодина, почваме да се готвим с доста самочувствие за тях.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ евродепутатът на БСП Илияна Йотова. Тя подчерта, че правителството е щяло да има много по-големи успехи, ако е било оставено да работи на спокойствие.

„Кабинетът трябва да си свърши работата, за да се спре контрабандата, за да се дадат парите на хората и да се почувства глътка свеж въздух“, каза Йотова.

По повод изказването на президента Първанов, според когото правителството трябва да обяви дата за предсрочни избори и да тушира общественото напрежение, Йотова коментира, че това си е лично негово мнение.

Освен Йотова, гост в студиото на „Нова телевизия“ бе и Цецка Цачева от ГЕРБ. Евродепутатът се обърна към Цачева с коментара, че една от основните задачи на управляващите е да се справят с контрабандата и да възстановят поне част от парите, отишли в джобовете на „партийката“ ГЕРБ.

Цачева се възмути за начина, по който социалистката говори за бившите управляващи и за пореден път изтъкна, че ГЕРБ е партията, спечелила най-много гласове.

Във връзка с проведения в събота демонстрация на Орлов мост Йотова коментира, че това е бил „митинг на много други хора“ и на него е имало граждани „без партийни убеждения, с чисти сърца и душа“.

Попитана за начина, по който е осигурен транспорта на част от присъстващите, Йотова заяви категорично, че за целта не са използвани държавни пари. Тя посъветва водещите да се запознаят по-добре с партийните структури на БСП, за да видят, че средствата идват от самата партия.

И Йотова, и Цачева отказаха да отговорят какви средства двете партии са отделили за мероприятията в събота, на които премериха електорат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки