Илиана Раева съгласна да е спортен министър, ама не я канят

OFFNews 08 октомври 2014 в 19:18 7951 9

Илияна Раева

"Бих приела да съм министър на спорта, но само при ясни правила. Ще работя единствено в интересите на спорта".

Така бившата гимнастичка и лидер на "Обединена България" Илияна Раева отговори на въпрос в ефира на ТВ7 дали би заела министерско кресло.

Партията на Раева не успя да събере дори 1% от гласовете на парламентарните избори в неделя.

На този етап Илиана Раева няма как да бъде поканена за министър на спорта, защото СТАТУКВОТО я познава от дълги години достатъчно добре, за да знае, че тя не може да изпълнява политически поръчки! - гласи съобщение в личния Facebook профил на спортистката.

Тя е на мнение, че в България трябва "да се направи програмно правителство и да се реализират бързи реформи, защото зимата идва и ако продължава пазарлъкът за министерски кресла, ще се случат страшни неща".

Раева сподели още, че е отвратена от изборите, но няма никакъв шанс да се откаже от политиката и от сега нататък започва нейната сериозна дейност в тази сфера.

"Битката на изборите беше ожесточена и яростна в задкулисието, беше за това кой ще купи повече гласове. Има протоколи, от които се вижда, че в дадена секция огромен брой, гласували за партията ни, в ЦИК пристигат като нула. Хора, които пишат от чужбина, казват, че повече от 10 са гласували за нас в една секция, а в ЦИК пристигат протоколи с нула", допълни Раева.

Тя изрази мнението си, че реалният победител от тези избори са били малките партии и "медиите не отчитат това".

"Някой да е очаквал, че ГЕРБ ще има 85 депутата? Някой да е очаквал това тотално сриване на БСП? Това е катастрофална загуба на статуквото", смята бившата гимнастичка.

Раева изрази и мнението си, че партията й представлява "всички онези проценти хора, които не са гласували".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки