Идват полицейските шефове на страните, засегнати от балканския маршрут на мигрантите

OFFNews 26 март 2016 в 11:53 1893 0

В София през следващата седмица ще се проведе конференция на полицейските директори на държавите, засегнати от балканския маршрут на миграцията, съобщават от МВР след среща на главния секретар на МВР Георги Костов с генералния директор за обществената сигурност на Австрия Конрад Коглер.

Костов проведе работна среща с австрийския си колега Конрад Коглер във Виена. Двамата обсъдиха мерките, предприети от двете страни, за справяне с неблагоприятните последици от бежанската вълна към Европа.

„Австрия има готовност да подкрепи България в усилията й за повишаване на сигурността на границите, в това число и чрез командироване на служители“, каза Коглер по време на срещата.

"Единственият отговор пред предизвикателствата на миграционния натиск и противодействието на тероризма е партньорството, сътрудничеството и обединените усилия на всички държави", коментира Костов.

Според Костов и Коглер е необходим единен подход на европейските държави, както и стриктен контрол на външните граници и справяне с причините за нелегалната миграция, за предотвратяването и пренасочването на мигрантите след затварянето на Западнобалкански маршрут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика