И Габриел няма да пътува за САЩ. Заминали са Василев, Богданов и Радев

Кристина Минчева 06 февруари 2024 в 12:52 2969 1

НС

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Визитата на високо ниво в САЩ, която сблъска коалиционните партньори, е започнала. От Министерски съвет потвърдиха за OFFNews, че на посещение в САЩ са министърът на финансите Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и министърът на енергетиката Румен Радев.

Премиерът Николай Денков не е заминал за САЩ заради протеста на зърнопроизводителите.

По информация на Министерството на финансите Асен Василев ще има срещи в Департамента по енергетика, Световната банка, Белия дом, Конгреса и Сената на САЩ.

В рамките на визитата министър Василев ще участва в кръгла маса с американския бизнес, кръгла маса с Фондация „Херетидж“, както и в отбелязването на 40-годишнината на Американската търговска камара.

Той ще проведе срещи с американски еврейски организации, както и с ръководители на водещи американски компании, сред които „Тесла“, „Мета-Фейсбук“, „СпайсЕкс“, „ФедЕкс“, „Ханиуел“, „Нортроп Грумман“, „Локхийд Мартин“, „Ексон Мобил“ и „Дженерал Дайнамикс“.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще се срещне със секретаря по енергетика на САЩ, Дженифър Гранхолм, Джефри Паят, помощник-държавен секретар по енергийните ресурси в Държавния департамент и други ключови представители на американското правителство. Акцент в срещите ще бъде енергийното сътрудничество между България и САЩ, ще бъдат обсъдени приоритетите за енергийна сигурност и диверсификация на енергийните източници и маршрути, съобщават от Министерството на енергетиката.

Очаквайте подробности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

06.02 2024 в 14:07

Имам чувството, че се върнахме в социализма. Номеклатурчици се карат кой да отиде в САЩ.......
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков