Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС искат избори. Мислят, че дестабилизацията ще ги изпере

OFFNews 23 юли 2022 в 17:27 3595 7

Христо Иванов

Снимка БГНЕС

Христо Иванов

Ако с този запис приключи всичко, пред лицето на страната ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни като политици. Става дума за една банална среща, каквито ние правим по три пъти на седмица. Приемам като случайност, че администрацията е забравила да изключи камерите.

Това коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

ЛИНК към записа

По думите му на записа няма скандални неща - той е от заседание на парламентарната група, каквото има три пъти седмично. На него Иванов докладва пред депутатите от ДБ на какъв етап са преговорите за кабинет и своите впечатления и прогнози.

"Огромният ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат по този казус, е смешен. Как те се мятат по това нещо и какъв панаир се опитват да направят. Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията на страната в крайна сметка ще ги изпере. Че с Пеевски и Борисов отпред те ще успеят да се задържат, докато ние се изпотрепем помежду си за пълни глупости."

Преговорите са изключително сложни, защото са между пет субекта. Ако не ни чакаше енергийна и икономическа криза, война, щяхме да кажем "в тази ситуация е невъзможно, хайде да ходим на избори, коментира още Иванов. Но според него, "когато човек погледне отвъд собствения си нос, вижда, че ни предстои една от най-трудните зими. Затова нашата позиция беше "да, трудно е, но сме длъжни да опитаме".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

7

137

24.07 2022 в 07:22

Олио ли си зехрин ли си, какво им е на въпросите? По-скоро не искаъе да отговорите зашото ви е ясно и, че тия са в схемата. Целувка с бкп, най-близката ковра на бочко зам министър председател и т.н. Ние не фоворим за скорост тук а за абсолютна липса а действие. Единственото свършено нещо е, че корни инко сцепиха парата с оръжието за Украйна а киро и асенчо с посредника за газа. Значи ако искат и имат интерес мигат много бързо да работят.
Ама какво разбирам аз нали съм кретен.

22548

6

dolivo

24.07 2022 в 00:00

137, щом задаваш такива наивни въпроси, ама наистина нищо не разбираш колко е завардена ситуацията

толкова е зле положението, завардено на всякакви нива, че ако не действаш с подкрепа от известно количество хора вън и вътре, ще бъдеш убит или семейството ти

затова е толкова бавно

така е България, кретен такъв

-4778

4

137

23.07 2022 в 19:23

Да ви питам тогава вас - разбиращите, защо има 0 досъдебни производства срещу герб и дпс (надявам се знаете разлуката между досъдебно и съдебно) ? Защо бочко (и влади и севи) беше закопчан в разрез на всички кодифицирани процедури? Защо пп и дб рязко дадоха назад по темата със съдебната реформа месеци преди чалгарчето да им дръпне килимчето? А защо десни партии консумират власт на една маса с бкп? Айде след като разбирате да ми отговорите на тия въпроси.

318

3

Valioka

23.07 2022 в 18:58

Егати тъпанарите сме в тая държава - говоря и за приятели и за познати... 137,274,411,все тая - тъпи галоши, или както казваш колега, платени малоумници, без съвест...

22548

2

dolivo

23.07 2022 в 18:34

137, иска ти се да разбираш, но не можеш. Вероятно защото си платен или закачен на корумпирания поток да цоцаш

Без съдебна реформа няма как да изискал отчетност

Единствено резултати, инто смекчени, се видяха от ПП и ДБ като програми.

Възмущението от Герб и Дпс е най силният индикатор откъде идва радикална промяна

Килограми плюнки и крясъци се изляха, защото мизата е висока - загуба на заграбено и лежане в затвор



-4778

1

137

23.07 2022 в 17:36

Рашков и пп вече ги изпраха. И на слепите им е ясно вече! Според мен ицку се е притеснил, че ако не се яви с пп на избори може да му се наложи да работи. Обаче пп нещо все се бавят с регистрацията си като партия и това май много изнервя ицку. А дали флагманите на пп вече не са планували на есен да са в топли корпоративни офиси извън България? Горкият ицку, разбирам тревогата му.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков