Христо Иванов е с огромен потенциал, но оставя Цонева и Мирчев да дерибействат

От лошата прокуратура ще получа по-бързо информация, отколкото от собствената си партия, заяви Методи Лалов от "Да, България"

OFFNews 12 октомври 2021 в 08:18 4467 0

Христо Иванов е с огромен потенциал. Това е човекът, от когото дясното има нужда, но когато оставя хора като Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев да деребействат, трябва да му се търси сметка. Има възможност да се поправи.

Това заяви общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов, който вчера поиска оставките на съпредседателя на ДБ, на Антоанета Цонева и на Ивайло Мирчев от ръководството на "Да, България". 

„Направих това, за да има публичен разговор, тъй като, за съжаление, в организацията от много време такъв липсва. Има напрежение, местните структури биват неглижирани. Липсва диалог", обясни Лалов. По думите му партията е създадена, за да бъде хоризонтална структура. В момента обаче с какво се различаваме от останалите партии – в последния момент се представят листи без широко обсъждане, без да се даде път на младите, каза още Методи Лалов.

Той заяви, че проблемът да се случва това са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Поискал е оставката и на Христо Иванов, защото като лидер поема цялата отговорност.

„Той оставя хора да извращават идеята, която е „Да, България“. Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, "има проблем, ще говорим за това", той започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки“, категоричен бе той. 

Над 10 души от младежката организация напускат. Калоян Янков, който беше председател на парламентарната комисия "Росенец", няма да бъде в листите,  подчерта Лалов. 

Не може, когато имате аргументи, да се отговаря с компромати. Не може Ивайло Мирчев непрекъснато да говори колко много пари е дал за партията. Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат авторитарно, каза още Методи Лалов. Когато се попълват листите в последния момент, се пълнят с хора с клиентилистки намерения. Сега е моментът да се говори, категоричен бе той. 

"От лошата прокуратура ще получа по-бързо информация, отколкото от собствената си партия. Поисках информация за похарчените пари. 60 дни чакам", коментира още Лалов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки