"Големите началници да решат проблема с бежанците. Това са пари, пари, пари."

OFFNews 30 август 2015 в 13:35 4732 4

ДАНС е помогнала на унгарските служби за залавянето на трафикантите на бежанците, които бяха намерени мъртви в камион в Австрия.

Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Според Борисов, ако не се реши проблемът в Сирия и арабския свят, няма как да се спре бежанската вълна и нищо добро не очаква Европа.

Едно от основните правила в Европейския съюз е свободното движение на хора, но в момента редица държави строят огради. Ние сме външна граница на ЕС, а нагоре от нас защо строят огради? Тези хора не бягат от добро, те бягат, защото зад тях режат глави. С оградите се връщаме 25 години назад. Прословутата солидарност на Европа няма да издържи, защото тези хора трябва да се обгрижват, а това е голямо изпитание за европейските държави. Европейската народна партия трябва да направи политиката, която ние в последствие да отстояваме, каза още премиерът.

Това трябва големите началници на света да седнат и да го решат. Това не е в нашите възможности, ние само понасяме последствията от това и те ще бъдат все по-тежки. Само завчера съм командировал 80 полицаи повече на границата. Това са пари, пари, пари, които ежедневно даваме. 30 милиона дадохме за ограждения, каза лидерът на ГЕРБ.

Според премиера една от причините за бежанската вълна през Македония е политическата нестабилност в западната ни съседка - заради предстоящите предсрочни избори. Турция и Гърция също са без правителство, а премиерът на Румъния е подал оставка. Затова е важно у нас да има стабилност, а политиците да проявят отговорно отношение, твърди Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки