''Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС. Кабинетът му е силно провокативен''

Конституционните промени са добри, защото президентът не може едностранно да избира служебния премиер, заяви Лена Бориславова

OFFNews 07 април 2024 в 09:21 3787 3

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лена Бориславова

Бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова обяви избора на състав на служебното правителство за провокация от страна на посочения от президента служебен премиер Димитър Главчев. Според нея той е избрал "страната на ГЕРБ-ДПС". 

Пред bTV тази сутрин Бориславова заяви, че ако досегашният председател на Сметната палата Димитър Главчев наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, то той целенасочено е избрал страна:

"Той избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в кабинета онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения в това, че те ще осигурят честни и независими избори. А именно - министърът на електронното управление (б.а. - предложен е Валентин Мундров) и вътрешният министър (б.а. - Калин Стоянов)", каза Лена Бориславова. 

Тя е категорична, че съставът на този служебен кабинет е политически неприемлив за "Продължаваме промяната" (ПП). Бориславова коментира, че съставът е "силно провокативен" и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на големите скандали в момента - изгубената и открита пътна карта за "Турски поток" и цялостната ситуация в съдебната система.

Лена Бориславова окачестви промените в Конституцията като добри. Според нея те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

Тя е на мнение, че Главчев не бива да оставя Калин Стоянов на поста вътрешен министър, след като има протести и критики срещу неговата работа. По думите ѝ Стоянов отказва да отговаря на въпросите на депутатите в Народното събрание.

По отношение на оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, Бориславова коментира, че не е нормално в европейска държава тя да се иска по този начин и да се подлага на натиск от прокуратурата. Според нея по този начин прокуратурата е извършила престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

07.04 2024 в 11:23

Ленче, изборите идат, а с това и новото размесване и раздаване на картите.
Дали ще има некое козче и за вас?!
А дано, че пак да нема спокойствие, стабилност и ниска инфлация- а то без вас само скука, скука... (ジ) (ジ)

500

2

781000

07.04 2024 в 10:45

Лесна, а може би очаквахте Главчев да сложи Асен Василев и Даниел Лорер ?! Вас не ви ли създаде именно този плешив герой, когото уж сте ограничили ? Не бяхте ли вие, които отхвърлихте коалиция с ДБ, когато мислехте, че сте хванали господ за шлифера ?
Повече няма да гласувам за коалиция, в която влиза ПП. Явявайте се самостоятелно, както искахте вие самите, повличате с некадърността си и малкото останало свестно в ДБ !!

11462

1

dardorel

07.04 2024 в 10:28

Paroles,paroles,paroles.....
Не твърде умни , не твърде мъдри , но..
Paroles,paroles,paroles.....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки