ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК: Най-важно е България да излезе от политическата парализа

OFFNews 15 февруари 2023 в 12:22 1636 1

ГЕРБ-СДС

Снимка БТА

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април, като внесе 9999 подписа. 

Най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е последните две години. Политиката да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде – публична среда, която е в състояние да произвежда решения. Защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства и има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Лидерът на СДС Румен Христов допълни, че се надява разликата между първия и втория да е по-голяма, за да се улесни съставянето на редовно правителство. 

Според Дончев обявеният списък "Магнитски", в който фигурира бившият финансов министър Владислав Горанов, вероятно ще се отрази на предизборната кампания. 

Участието на "Демократична България" в коалиция с "Продължаваме промяната" силно "затормозява" шансовете за сформиране на ново правителство, коментира Дончев в отговор на въпрос кои ще бъдат бъдещи партньори на ГЕРБ-СДС.  

ГЕРБ последна от парламентарно представените формации подаде документи за регистрация.

До момента са подали документи 16 партии и шест коалиции. Днес в 17 часа изтича срокът за регистрация. До 28 февруари се регистрират и листите в районните комисии. Жребият ще се тегли на 1 март“, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

ПРОИЗВОДИТЕЛ

21.02 2023 в 16:10

Това, че предатели, страхливци и лъжци ни управляват вече почти 1 година не означава, нито че са ни уплашили, нито, че сме в хаос, нито, че някой ни е парализирал. Просто слугите на в Сатаната в България вече не се крият и отново си създадоха глутница. Нека ги назовем - ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, ИТН, Румен Радев и слуги. По времето на Иван Костов тази глутница беше събрана в Мюнхен от Русия. Този път ще трябва да излезем и да гласуваме защото ще има яко крадене на гласове.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки