ГЕРБ са поканили БСП на среща, но датата и мястото не са уточнени

Нели Чолашка 22 октомври 2014 в 13:48 2785 3

Централата на ГЕРБ на "Позитано" 20.

ГЕРБ са поканили БСП на преговори с писмо, което е получено на "Позитано" 20 вчера вечерта, но в него не се уточняват датата и мястото на срещата, съобщиха за OFFNews от левицата.

От БСП са предложили срещата да е отново в парламента, но все още нямат обратна информация от ГЕРБ.

Ние не водим преговори, а участваме в консултации по инициатива на ГЕРБ, съобщи пред БНР говорителят на левицата Атанас Мерджанов.

Той припомни, че няколко месеца след оставката на кабинета „Орешарски” се говореше в колко трагично състояние са икономиката и държавата, и дабови, че вече се губи трета седмица след изборите и целият този процес минава в едно приспивно темпо.

„Президентът свиква събранието чак на 27-и октомври, провеждат се протяжни консултации. Няма нито загриженост, нито забързаност и очевидно е, че ГЕРБ са в доста сериозна и тежка ситуация. Фрагментираността на парламента ги притеснява допълнително”, каза още социалистът.

Председателят на БСП Михаил Миков обяви вчера, че партията ще приеме евентуална покана за нови разговори с хората на Бойко Борисов и ще изпратят преговорния екип, който миналата седмица се срещна с представителите на ГЕРБ - Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Захари Георгиев.

Миков уточни, че е готов да участва в консултациите, ако в тях се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Междувременно лидерите на партиите в Реформаторския блок бяха на тайна среща вчера вечерта в централата на ГЕРБ, на които е присъствал и Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви в понеделник, че неговият преговорен екип ще се срещне тази седмица с 4 от партиите и коалициите, които влизат в парламента - Реформаторски блок, БСП, Патриотичен фронт и АБВ.

Миналата седмица разговорите с всички формации, които влизат в парламента, бяха в зала "Запад" на Народното събрание, не се знае още дали срещите тази седмица ще са официални и къде ще се провеждат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews