ГЕРБ издигна Антон Хекимян за кмет на София (снимки)

Дори като въпрос е обидно дали в bTV съм работил за ГЕРБ, каза журналистът. Борисов не дойде да го представи лично

Мая Младенова 25 септември 2023 в 10:03 7053 8

Хекимян

Снимка БГНЕС

Хекимян пристига за регистрацията за кметските избори

ГЕРБ издига журналиста Антон Хекимян за кмет на столицата.

След дни очакване и спекулации партията най-накрая кандидатът стана ясен днес, при регистрирането в ОИК в сградата на Столична община. Хекимян пристигна заедно с Томислав Дончев, Георги Георгиев и кандидати на ГЕРБ за районни кметове. Борисов не присъстваше.

Томислав Дончев накратко мотивира избора, като каза, че така се дава възможност на гражданите да бъдат представени.

„Всичко се случи миналата седмица. Поканата получих лично от Борисов. Разбрах, че имам номинация от структурите на партията.
Получил съм уверението за това, ще ще имам възможност самостоятелно да вземам решенията си за това София да изглежда още по-добре“, каза Хекимян на влизане в СО за регистрацията.

Всичко за личния ми живот е ясно, целият ми живот е минал пред камерите, каза Хекимян в отговор на журналистически въпроси.

Подчинявал ли е работата си в bTV на ГЕРБ? Ето как отговори журналистът:

Дори и като въпрос е обидно. През целия си път съм отстоявал принципите на журналистиката. (...) 19 години съм журналист, изминал съм пътя си орез стажант, репортер, водещ на сутрешния блок, преди 3 г. имах възможността да поема поста директор на новините на bTV. Не мога да не призная, че съм се замислял оттук накъде. Приемайки да бъдат кандидат на ГЕРБ, ще мога да продължа да рабоят в позла за обществото.

"Визията ми за София е да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде (добър) за младите хора, но като първи акцент слагам образованието", добави той.

Първото, което би направил като кмет, е да инспектира всички ремонти.

По думите му в мандата на кмета на ГЕРБ е направено много за София. "Вече не пътувам по разбит булевард", както когато дошъл в София, когато по улиците се продавали гащи.

Той призна, че дясната кандидатура на ПП-ДБ е силна.

Листата за общински съвет

Антон Хекимян води и листата на ГЕРБ за общински съветници, обяви досегашният председател на СОС Георги Георгиев. Втори е самият Георгиев, а трети - IT предприемачът Любомир Минчев - от компанията "Телелинк". Това означава, че дори да не стане кмет, Хекимян ще бъде общински съветник от ГЕРБ. За Минчев пък Георги Георгиев направи индиректен паралел с кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, реферирайки към неговите ДС корени. 

Любомир Минчев

Снимка: sofiaconference.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

9

Того

25.09 2023 в 13:47

Чекмеджето издигна кандидатурата на Хекимян за кмет.

1042

7

danvan

25.09 2023 в 12:22

Бареков 2? БТВ е инкубатор на такива ...

14469

6

случайно прочетох

25.09 2023 в 11:45

Видин и Стара Загора в борба за София :–))))))))))))))))

11920

5

дръндьо

25.09 2023 в 11:04

Хекимян падна по-ниско и от Бареков. Бареков поне направи собствена партия. Всички знаехме за приятелските отношения на шефа на "Новини" в най-голятама телевизия от начина на поднясяна не новините в последните 10 години, но такова официално признаване не очаквах.

За пореденен път Боко се показа хитец - ако спечели и изполва "популярността на един независим журналист" - добре. Ако загуби - то Хекимян не е от ГЕРБ, така че ГЕРБ не изгуби изборите - арменеца ги изгуби.

1236

4

БотоксПутю

25.09 2023 в 10:59

Менко Менков - адвокатът на Боко:
"Господин Борисов е политик от световна величина със собствен стил."

А този Хекимян какво да го коментираме:
"Получил съм уверението за това, ще ще имам възможност самостоятелно да вземам решенията си за това София да изглежда още по-добре“, каза Хекимян.

1000

3

Шаран 007

25.09 2023 в 10:46

Натали Трифонова - зам.кмет по метеорологията.

17439

2

мнение от IP

25.09 2023 в 10:24

Колко още ще жертват всичко, за да пробват да измият спомена за чекмеджето на Борисов? Видя се, че не става, слава богу. Трагично смешно е водещ новинар да е кандидат за кмет. Ако Хекимян сравнява София с преди 19 години, когато е дошъл и казва "по-добре е", вече е сигурно, че няма да стигне и до балотаж.

2099

1

Mateevk

25.09 2023 в 10:20

Това е несериозно като постановка и неразбираемо като ход от страна на приелия кандидатурата. Да замениш журналистиката с политика, където степените на свобода са много по-малко и ограничени, може да означава само едно - че в нашата журналистика нещата са още по-зле като свобода и от политиката.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл