ГЕРБ играят на криеница. Управляващите все пак закрепиха кворума

Елица Мартинова 06 декември 2013 в 09:17 5082 18

Пленарната зала в парламента. Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Пленарната зала в парламента. Снимка: БГНЕС

 

За пореден път народните представители на ГЕРБ решиха да си играят на нерви с управляващите и не се регистрираха, за да не осигурят кворум в пленарна зала. В 9.40 ч. "Коалиция за България", ДПС и "Атака" успяха да съберат точно 121 депутати, колкото са нужни, за да започне заседанието.

Малко след 9 ч. председателят Михаил Миков проведе две процедури по регистрация, които в крайна сметка показаха 108 регистрирани депутати, макар че в залата имаше видимо повече хора.

"Очевидно системата и гласуването не отразяват реалното присъствие в залата, преминаваме към прякото прилагане на Конституцията, моля квесторите", отсече Михаил Миков.

Тази реплика предизвика вълнение в редиците на ГЕРБ, които започнаха да се изнасят в залата под строй. Миков бе принуден да обяви 30-минутна почивка, за да се опита отново да събере кворум.

В кулоарите на парламента Цвета Караянчева обясни, че ГЕРБ не са бойкотирали кворума, че са готови за работа, стига управляващите да осигурят присъствието.

В 9.40 ч. парламентът все пак събра 121 регистрирани депутати и заседанието започна. След като кворумът бе осигурен, народните представители от ГЕРБ се върнаха в пленарната зала.

Снощи депутатите работиха почти до полунощ, за да отхвърлят текстовете от бюджета. За последните гласувания в пленарна зала бяха остaнали около 100 души.

Като първа точка от петъчния дневен ред народните представители ще разгледат искането на ГЕРБ за оставка на зам.-председателя Мая Манолова.

Има вероятност Народното събрание да отложи обичайния парламентарен контрол, на който днес трябва да отговарят 11 министри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика