Фандъкова: Най-спешната задача на новото правителство са спрените европари

Ивайло Анев 08 октомври 2014 в 18:40 6721 2

Най-важната и спешна задача, с която правителството трябва да се справи от първия ден е възстановяване на плащанията по спрените европейски програми.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова заяви, че очаква от новото правителство да възстанови доверието към България от страна на Европейската комисия и на Брюксел. „Очаквам час по-скоро да бъдат пуснати програмите от следващият програмен период, защото ние вече ще навлезем във втора година”, обясни тя.

По думите й, 2014 година е нулева за новия програмен период, а през 2015 година София има готовност да започне третия лъч на метрото.

„В средата на годината, ако правителството се справи, ние ще имаме пълна готовност с третия лъч на метрото, имаме готовност с много проекти, които са вече от новия програмен период – саниране на училища и детски градини, реконструкция на централна градска част, както и 90 идейни проекти за канализация в районите, където такава липсва”, допълни Фандъкова.

Тя подчерта, че жителите на тези райони непрекъснато поставят въпроса за канализацията пред Столична община, но за момента няма как да бъдат предприети действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика