Евродепутат пътува с камион в знак на протест заради Шенген

OFFNews 21 декември 2023 в 08:36 2905 1

Андрей Новаков

Снимка ГЕРБ/ЕНП

Андрей Новаков

Евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП пътува с камион в знак на протест срещу отказа страната ни да бъде приета като пълноправен член на Шенген. 

Новаков е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство. 

„В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта „Батровци”. Това, което виждаме тук, е отвъд въображението. Опашката е поне 2 дни. Така изглежда Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е крайно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблемни граници. Критиките, които се отправят към България по отношение на пазенето на границите, са смехотворни. Шофьорите спят на ротационен принцип, за да пазят камионите от мигранти. Освен приемането на бюджета, до края на мандата предстоят законодателни предложения, с които България може да покаже характер”, заяви Новаков по Нова тв. 

„В кулоарите на парламента се усеща, че голямата беля вече се е случила. Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблема. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран”, уточни той. 

По думите му това, че Нидерландия е казала „да" на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има шанс да влезе в шенгенското пространство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11364

1

Sin

21.12 2023 в 13:50

Случайно чух този тъпак - български депутат в ЕП преди няколко месеца по радиото. Накрая на речта си пълна със сричани клишета, той извика "България над всичко" - очевидна алюзия към Хитлеровото "Deutschland über alles". В ЕП просто му се изсмяха. Потънах в земята.
 
X

Да помогнем на украинските деца!