Един глас спаси кворума, БСП отказват да влязат в зала

Николаос Цитиридис 16 ноември 2017 в 09:02 3493 2

Три пъти се преброиха днес депутатите, докато съберат нужния кворум. Началото на заседанието в 9 часа започна с фалстарт, тъй като нямаше нужния брой народни представители в залата. БСП бойкотираха пленарното заседание заради скандала от вчера с Корнелия Нинова и председателя на НС Димитър Главчев.

Социалистите заявиха пред журналисти, че няма да влязат в зала, докато Главчев е председател на парламента.

В крайна сметка две 15-минутни почивки и три преброявания бяха нужни, за да се събере нужният брой депутати. След като събраха кворум обаче, Данаил Кирилов от ГЕРБ поиска поименна проверка на присъстващите в залата. По този начин през остатъка от заседанието няма да може да има друга поименна проверка.

Преди поименната проверка Димитър Главчев отмени наказанието на Антон Кутев за отстраняване от две заседания. Председателят на парламента намали наказанието на червения депутат на едно заседание и го покани да влезе в зала, което Кутев не направи.

Скандалите в парламента започнаха вчера, когато Корнелия Нинова поиска да прочете декларация от името на групата. По време на нейната реч Димитър Главчев я прекъсна и ѝ отне думата, а след това я отстрани от заседанието. Причината - според Главчев Нинова обиждала парламента като институция.

Наказание отнесе и Антон Кутев заради реакцията си, а след това всички депутати от БСП отказаха да влязат в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!