Движение БГ: Единството на Реформаторите се дължи на нас

OFFNews 05 август 2014 в 13:31 4304 4

Меглена Кунева

Партията „Движение България на гражданите“ ще продължи да работи за единството на Реформаторския блок, както е правила от самото му създаване, съобщиха оттам след заседание на Изпълнителния съвет.

Декларацията е по повод изнедаващото оттегляне на лидера на ДСБ Радан Кънев като говорител на Реформаторите и упреците, които отправи, че хора от блока са заиграли с ГЕРБ.

"След изборите за Европейски парламент по-рано тази година, въпреки водената преференциална кампания, единството в съюза беше затвърдено именно благодарение на „Движение България на гражданите‘‘ и в частност лидера на партията г-жа Меглена Кунева. За нас единството е било и продължава да бъде основна ценност", обявиха още от партията на Кунева.

Оттам напомниха, че според Учредителното споразумение оперативното ръководство на Блока се осъществява от Изпълнителния му съвет, а Гражданският съвет е представен в Изпълнителния съвет в равна тежест с партиите.

Това не е изолация, а солидарна отговорност и отказ на партиите от територия, уточняват от "Движение България на гражданите".

„Движение България на гражданите“ беше създадено като алтернатива на еднопартийното управление на ГЕРБ. Продължаваме да твърдим, че срещите с други партийни и държавни лидери трябва да бъдат прозрачни, публични и с участието на цялото Председателство на Блока", допълниха от партията.

Те пожелават успех на успех на служебното правителство, назначено днес от президента Росен Плевнелиев.

Според ръководството на движението основните приоритети на служебният кабинет трябва да са справяне с последиците от разрушителните наводнения в страната, провеждането на честни избори, подписване на споразумението с ЕС за следващия програмен период и стартиране на процедура за присъединяване на България към Единния банков съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика