ДПС е готово да вземе третия мандат, ще преговаря и с Възраждане

OFFNews 13 януари 2023 в 10:15 1018 0

Рамадан Аталай

Снимка БГНЕС/архив

Дошло е време всяка партия да носи отговорност, заяви Рамадан Аталай

Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство и би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане".

Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай по БНТ. Ние единствени сме доказали, че можем да правим правителство с трети мандат, допълни той.

И сега бихме могли да направим, като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков надроби, заяви още Аталай. 

Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговори и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика