Депутатите обсъждат правилата за промени в Конституцията

OFFNews 10 юни 2015 в 07:32 1844 0

Депутатите обсъждат правилата за промени в Конституцията

Правила за избор на управител на БНБ и промените в Конституцията са в дневния ред на парламента тази седмица. 

Според правилата за избор на БНБ всеки кандидат ще разполага с 20 минути за представяне на концепцията. В последвалата дискусия народните представители ще могат да зададат въпроси, на които кандидатът ще може да отговори в рамките на 10 минути. Всички политически сили имат право да номинират кандидати. От ГЕРБ предлагат за нов управител на БНБ да бъде избран Димитър Радев. От Реформаторския блок също се очаква да номинират кандидат за поста. Вчера от “Движение България за гражданите” предложиха на партньорите си от блока да издигнат кандидатурата на финансиста Бисер Манолов.

Изборът на нов управител няма да се провали, дори Иван Искров да не си подаде оставката, каза Менда Стоянова. Тя влезе и в конфликт със сегашния управител, като го цитира, че оставката си щял да даде на 19 юни.

Тази седмица депутатите ще приемат правила как да обсъждат предложенията за промени в Конституцията. На първо четене влизат промените в закона за горите, предложени от правителството. С тях се забранява извършването на сеч през тъмната част на денонощието, предлагат се и повече правомощия за горските служители. Тази седмица депутатите ще обсъдят и промените в кодекса на труда и за гражданската регистрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика