Денков за поисканата оставка на Тагарев: Чудесно си върши работата, понякога е по-остър

OFFNews 06 октомври 2023 в 19:12 2600 3

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков

Министър Тагарев (Тодор Тагарев - министър на отбраната - бел. ред.) в момента си върши чудесно работата, заяви премиерът Николай Денков пред БТА в Гранада, където участва в двудневната среща на лидерите на страните от ЕС.

По-рано днес ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и "Възраждане" реагираха на призива на военния министър Народното събрание да одобри купуването на бронетранспортьорите "Страйкър" преди местните избори, защото "има рискове сроковете да бъдат изпуснати".

"Да, понякога Тагарев е малко по-остър в изказа, но това не е основание за оставки", добави премиерът по повод изказванията за оттегляне на министъра.

Денков допълни, че напоследък често му се налага да казва, че сме в предизборна ситуация. "Това, което трябва да се гледа, е какви са конкретните взети решения", добави Денков.

Премиерът съобщи още, че е разговарял с френския президент Еманюел Макрон за интересите, свързани с ядрената енергетика. "Знае се, че за шести реактор очакваме гориво, произведено от френска компания, поясни Денков. Очакваме Франция, с нейната много висока експертиза, да се включи в подготовката за седми и осми реактор в Козлодуй", допълни той.

По думите му на днешната среща участниците в Европейския съвет са обсъдили отново въпроса с миграцията и охраната на европейските граници.

Денков коментира и че не се очаква пробив непосредствено след предстоящата му среща с канцлера на Австрия по въпроса за приемането на България в Шенген.

Премиерът съобщи, че е говорил за българските аргументи за присъединяване към Шенген с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с нидерландския премиер Марк Рюте и с френския президент Еманюел Макрон. Всички казват "да, имате вашите аргументи и трябва да ги използвате", заяви Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

3

зора

07.10 2023 в 16:30

Естествено е Тагарев да е най-добрия министър на МО досега. Той си е експерт, работил цял живот в тази област. Не като другите досега- разни адвокати, историци, просто политически лица.

1000

2

Luxembourg 45

07.10 2023 в 07:33

Професор Тагарев здраво пляска рашисите и копейчиците,и това много ги боли в маzкву.Само така Професоре! България помага както трябва,и с каквото може.Но преди всичко,той се опитва да хване влака и да извади изгодни сделки за Българската армия!

-1650

1

ob1

06.10 2023 в 20:54

Тагарев е най-якият ни военен министър изобщо! Неслучайно копейките вият на умряло :)
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша