Денков: Има съпротива за смяната на зам.-шефа на ДАНС. Ще чакам още малко

OFFNews 01 ноември 2023 в 18:03 3047 1

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Премиерът Николай Денков чака предложение от председателя на ДАНС Пламен Тончев за смяна на заместника му Деньо Денев - автор на справката, с която машинният вот на първия тур на местния вот бе отменен.

Това обяви министър-председателят пред бТВ.

И допълни, че по закон, за да смени зам.–председателя на службата, трябва да има ново име.

"Аз няколко дни му го казвам, той мълчи. Видях се лично с шефа на ДАНС и му казах, че ще чакам. Аз все още чакам и ще чакам още малко. Той (Пламен Тончев) казва: "Аз ще се запозная с документите", след което ми казва: "Няма основание". Аз знам какви са основанията, тук има съпротива", коментира Денков.

Премиерът изтъкна, че справката за машините и рисковете, свързани с тях, е стигнала до него с нарушение на закона. Той бе категоричен, че първо е трябвало това да се обсъди с него, да се предложат решения и после да се пише справка, която всички да могат да видят.

До отмяна на машинния вот се стигна, след като на председателския съвет в НС е представен доклад на ДАНС, от който станало ясно, че на 25 октомври зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги на телефона си и на флашка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!