Денков: Ако отидем на избори, нека хората гласуват, за да има правителство на мнозинството

OFFNews 17 декември 2022 в 12:46 1587 2

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Денков

В бъдещия кабинет ще има експерти, но гръбнакът му ще са политически отговорните лица, заяви пред Би Ти Ви кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков.

Той добави, че Кирил Петков и Асен Василев имат необходимите качества, за да са част от проектоправителството.

Денков даде заявка, че щом като се разберат за програмата, партиите ще разговарят и за структурата и състава на кабинета.

"Ако не успеем и отидем на избори, нека хората гласуват, за да няма правителство на малцинството, а на мнозинството", заключи той.

Акад. Денков видя възможност за разбирателство с БСП по въпроса за бюлетините. От левицата заявиха, че ще отхвърлят наложеното вето от Радев върху части от Изборния кодекс. Този четвъртък това се случи в комисия. В петък на срещата между партиите и Денков за втория мандат, кандидатът за премиер призова БСП да се върне само към първоначалното си предложение за смесено гласуване и да се откаже от превръщането на машините в принтери.

"Проблемът не е в хартиената бюлетина. Проблемите са два и те са доста тежки. Първият е, че в хода на обсъжданията бяха елиминирани машините като машинно гласуване и то с аргументи, които са абсолютно фалшиви. И вторият е, че начинът по който беше направено това, създаде огромно недоверие изобщо към изборния процес", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews