ДБГ ще подкрепи тегленето на новия заем

Ивайло Анев 24 февруари 2015 в 17:24 3595 3

Председателят на ДБГ Меглена Кунева и заместник-председателят Найден Зеленогорски

Партията на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева "Движение България на гражданите", която е част от Реформаторския блок, ще подкрепи тегленето на новия заем от 16 милиарда лева.

Това е решил изпълнителният съвет на партията на свое заседание днес.

"Депутатите от ДБГ ще гласуват в подкрепа на ратифицирането на договора за държавния дълг, с изискването икономията, която ще бъде реализирана вследствие на по-ниските цени на финансирането, да бъде насочена за изграждането на училищни спортни зали и физкултурни салони в учебните заведения в страната", се казва в съобщението на партията.

От партията изискат публична позиция от министъра на здравеопазването Петър Москов и министъра на отбраната Николай Ненчев по казуса със злоупотребите, законността на управлението и сключването на договорите във ВМА – София.

Припомняме, че проверка на Министерството на отбраната във ВМА установи, че при сключени договори между болницата и фирма „Дерма Прим МК“, при които частната фирма е представяла разходите си като разходи на държавната болница.

В резултат на това ВМА е загубила над 10 млн. лева. Началник на Клиниката е проф. Мирослава Кадурина, която в същото време притежава 84% от „Дерма Прим МК“. Ген. Стоян Тонев пък е бил началник на Клиниката преди да стане директор на ВМА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки