Четвърта оставка на полицейски шеф за ден, тръгва си и директорът на ОДМВР-Варна

OFFNews 11 август 2023 в 18:17 3032 0

Снимка МВР

Старши комисар Андрей Ангелов е новият директор на полицията във Варна. Досегашният началник - старши комисар Атанас Михов, е на разпореждане към звеното, което е на пряко подчинение на министъра.

Това е четвъртата смяна на областни директори на МВР за ден. По-рано бяха направени смени в полициите в БлагоевградБургас и Пазарджик. В Пловдив днес бе представен новият директор, като предишният бе освободен на 3 август. 

В четвъртък министърът на вътрешните работи проведе срещи с около 10 директори, като ги е помолил да дадат оставката си.

Зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев посочи, че работата на дирекцията във Варна е на добро ниво, но настоящото ръководството на МВР има още по-големи изисквания, включително за увеличаване темпото на работа, предаде БТА.

По думите му един от акцентите ще бъде адекватната реакция на служителите при сигнали за престъпления срещу личността и за домашно насилие.

"Напоследък сме залети от агресия и приоритет става превантивната работа, за да не са допускат тежки последици при такива случаи", обясни Коцев.

Новият началник каза, че ще продължи активната работа срещу разпространението на наркотици. Той уточни, че засега не мисли да прави промени, като подчерта, че познава в детайли работата на служителите, включително на тези, които заемат ръководни постове. 

"Говори се за чистка в МВР, но ръководството на министерството категорично не приема такова определение", коментира от своя страна Коцев.

Той подчерта, че министърът има правото и възможността да си формира екип, с който да работи и да постигне целите, набелязани пред ведомството.

Зам.-министър Ивелина Дундакова допълни, че кадровите промени на са започнали веднага след встъпването в длъжност на новото ръководство на МВР, а са направени на база анализ на ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!