БЗНС ще е балансьорът в Реформаторския блок

OFFNews 17 декември 2016 в 09:27 6187 1

Таня Бушева

Ролята, която БЗНС има в РБ, е да бъде балансьор между крайните позиции на останалите участници в Блока. Ние сме моралният коректив на управлението и още от самото начало се обявихме за провеждане на ключови реформи, заяви пред OFFNews.bg Таня Бушева, член на постоянното присъствие на БЗНС.

Тази неделя БЗНС ще проведе редовния си конгрес, очакваме над 1500 души да дойдат в НДК. Поканени са партньорите ни от Реформаторския блок и ДСБ, съобщи Бушева.

Специално място на конгреса имат нашите възрастни земеделци от цялата страна. Това са хора, репресирани от комунистическия режим и лежали в затвора заради политическите си убеждения. Тяхното присъствие е изключително важно за нас, защото те са носители на ценностите, които искаме да популяризираме, каза Таня Бушева.

Представител на БЗНС в кабинета “Борисов 2” е господин Николай Ненчев. Като министър на отбраната, той ясно следваше линия към съюзите, в които България членува - ЕС и НАТО. Видими са резултатите от реформата, която беше предприета в министерството. Като министър той винаги е заставал зад проатлантическата и европейска визия на страната, коментира тя.

Поводът за участието на БЗНС в управлението е не безцелното стоене във властта, а необходимостта от провеждане на цялостни реформи в определени сектори. Целта на партията е изваждане на мафията от структурите на държавата, като се започне от преструктуриране на съдебната власт. Смятаме за деструктивни действията на прокуратурата през последния месец, а именно - да образува проверки срещу министрите от правителството в оставка, заяви още Таня Бушева, член на постоянното присъствие на БЗНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки