''Бузлуджанци'' срещу Нинова: Първанов, Станишев, Григорова, Манолова в залата (галерия)

OFFNews 23 март 2024 в 15:25 7900 5

Бузлуджанци

Снимка БГНЕС

Форумът на Бузлуджанци в НДК

Стотици леви се събраха днес в Зала 6 на НДК в столицата за основаването на новото вътрешнопартийно обединение "Бузлуджанци", което събира опозиционери на централното ръководство и на лидера Корнелия Нинова.

Възраждането на БСП е високата цел, за която работим, заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков в словото си по време на срещата, която той и столични социалисти организираха на тема "За бъдещето на БСП и лявото".

Според пресцентъра на БСП-София форумът е събрал над 500 души.

Снимка: БГНЕС

В залата бяха президентът Георги Първанов (2002-2012), Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият председател на БСП Михаил Миков не успя да присъства лично, но изпрати писмо за подкрепа до Иван Таков, уточняват от обединението.

В словото си лидерът на столичните социалисти направи ретроспекция и оценка на случилото се в БСП през последните две години и призова присъстващите да спрат с констатациите.

"Сега трябват действия, заяви той. - Действахме решително, когато започнахме кампанията за местните избори в София. Знаехме, че ако искаме да съживим партията, трябва да действаме въпреки председателя и нейните съучастници в ръководството. А когато те правеха всичко възможно да пречат, да действаме въпреки тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия разговор в партията.

Обединихме се зад манифест с изцяло леви послания. Бяхме против тоталната разпродажба на общинска собственост, на концесионирането на услугите. Против отказа на общината да управлява своята собственост. Показахме, че има и друг начин. И хората го възприеха. Предлагам днес да продължим този разговор. Вече на национално ниво. Да се върнем към корените, към истинските ценности, които БСП е отстоявала през годините. Само така ще обединим лявото. Само така ще изпълним нашия дълг, завещан ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците", каза Иван Таков.

Той обясни, че "Бузлуджанци" се създават "на основата на това, което направихме през последната година в София" - имайки предвид успеха на Ваня Григорова на кметските избори, където тя бе на косъм да стане кмет.

Обединението застава открито и остро срещу лидера Нинова.

"Да, председателят държи писалката и печата, но това не бива да служи за оправдание. Ако ръководството от "Позитано" може без партия, защо партията да не може без ръководството от "Позитано"?! Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем инициативата и работата по свикване на конгрес в кратки срокове. Всички знаем, че за политическия успех са необходими ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме сега. Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. България има нужда от силна социалистическа партия. Убеден съм, че БСП отново ще бъде тази сила. Ние ще я направим силна отново! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я създадоха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци", заяви Таков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11364

5

Sin

18.04 2024 в 18:52

Бентлито от Бургас сте забравили. Бенчо - също виден социалист.

1005

4

ПР

23.03 2024 в 17:36

Жалкари.С къса памет,едва ли не.Д.Благоев остро критикува русофилистията.А днес,кои бяха/са милионерите"социалисти"....Асен Гагаузов,Сливен/Батко и Братко,Емилия Масларова и довединият й син,Георги Гергов,Пловдив,Р.Овч.,София,Мутафчийски,самият агент Гоце и хотелът в Белчин Бани.....как не ги е срам," социалисти", леви....в евро и долари...р

3171

3

recycle bin

23.03 2024 в 15:58

Каква поредна комунистическа драма

9347

2

Анализи

23.03 2024 в 15:46

Ами другари трябва да разберете, че не става. Вижте българската поговорка "със стари к *****ви нов бардак не 6тава".

135

1

Far Rider

23.03 2024 в 15:36

И тези откраднаха мотото на Тръмп: да направим БСП силна отново! Че, тя никога не е била слаба, просто има борба между клановете:банкянски, канадски, депесарски, възражденски и т.н.
 
X

Да помогнем на украинските деца!