БСП започна предизборната кампания от парламента

Йорданка Веселинова 01 септември 2023 в 10:25 1126 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Корнелия Нинова, лидер на БСП

"Надеждите Ви за промяна се пропиляха. Тези хора тук Ви употребиха и си сглобиха сглобка за личен и партиен интерес. Промяната на върха не стана, но можем да я направим в основата. Върхът на дървото е изсъхнал, но корените са долу, в местната власт."

Това каза в декларация от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ моделът на ГЕРБ се е окопал именно в местната власт и промяната може да се постигне само там.

"Преди три месеца с много разговори, трудни сглобки и задкулисие се роди това правителство", каза още тя.

По думите ѝ кабинетът "Денков-Габриел" е плод на дълбоката държава и е харизан от хора като Алексей Петров. Тя добави, че правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ се е "сглобило" с благословията на ДПС.

"Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и юридическа неграмотност", каза тя.

Нинова даде пример със Закона за съдебната власт и Закона за защита от домашното насилие, които бяха повторно редактирани непосредствено след приемането им.

Червеният лидер заяви още, че увеличението на цените на горивата се дължи на решението на парламента за концесията на пристанище "Росенец".

Корнелия Нинова се обърна лично и към премиера Николай Денков и го обвини, че нарушава закона, според който до днес трябва да бъде определен размерът на минималната работна заплата за 2024 г. Вчера за обществено обсъждане бе публикуван проект на постановление на Министерски съвет за увеличение на минималната работна заплата от 780 на 933 лв.

"Президентът Радев преяде с власт и злоупотреби с власт. Но не можете заради един Грешен Илия да убиете Свети Илия", заключи тя и призова служебните кабинети да бъдат премахнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки