БСП предлага великденски надбавки за всички пенсионери от 50 и 100 лв.

Кристина Минчева 04 април 2024 в 11:36 938 1

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

И БСП предложи 100 лева великденска надбавка за пенсионерите с минимална пенсия, както и по 50 лева за всички останали. Вчера ГЕРБ и ДПС предложиха великденска надбавка от 75 лева за пенсионерите под линията на бедност, а "Възраждане" - от 100 лева за всички.

"Поради създадените противоречия може да не мине нито едно от предложенията на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" за добавки към пенсиите на гражданите. Затова разговаряхме и с колегите от другите групи да има работещ вариант", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. 

Според нея великденските надбавки трябва да бъдат възстановени, но по справедлив начин, като сумата дойде с трансфер от държавния бюджет.

"Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо. Предлагаме парите за това да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като в ДОО ги няма като резерв тези пари. Ще говорим с всички парламентарни групи. Не трябва разправиите им да се отразят върху възрастните хора", каза Нинова.

Преди два дни финансовият министър в оставка Асен Василев заяви, че в бюджета на ДОО няма излишък за великденски добавки и даването на добавки за Великден поставя под риск увеличението на пенсиите през юли. Той добави, че за подобно увеличение е необходима актуализация на държавния бюджет.

Нинова коментира и новината за оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Очевидно досегашната сглобка си разчиства сметките. Съсипват и последните остатъци от държавността, но тези въпроси не към нас", заяви тя.

Лидерът на БСП не изключи всички действия на бившите партньори да имат общо и с предстоящите избори.

"Почти не намирам думи, с които да опиша отношенията между тези хора", заяви Нинова по повод думите на премиера в оставка Николай Денков, че "Делян Пеевски е най-голямото зло".

"Благодарение на Пеевски си решиха конституционните въпроси, бюджета и изведнъж сега той е най-голямото зло. Да си кажат истината", допълни още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

04.04 2024 в 13:18

Защо да има такива бонуси за шапкари с максимални пенсии, които не са платили и един лев от осигуровките им?
Тия щуротии трябва да се прекратят!!!
Всички лемури в администрацията, военните, полицията, училищата трябва да си плащат осигуровките и да не им се дава една торба пари, като се пенсионират!

Корнела да пита сина ѝ има ли такова хрантутене на лемури там, където той жевее (не е в Русия, естествено)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки