БСП пак зове да не четем архивите на Военното разузнаване

Ивайло Анев 03 юни 2015 в 10:29 3608 3

Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на БСП Атанас Мерджанов.

Депутатите от "БСП Лява България" призоваха новият шеф на "Военна информация" Йордан Бакалов да не предава архивите на службата на Комисията по досиетата.

Тази позиция обяви за пореден път зам.-председателят на партията Атанас Мерджанов.

"Ако искате да затворим страницата с досиетата, нека скършим монопола върху истината на Комисията по досиетата", призова Мерджанов.

По думите му левицата е готова със законопроект, който да преобразува комисията в исторически институт за изследване на досиетата. "Нека да ги чете и изследва комисия от историци", обяви още той.

Според социалистите дейността на комисията, ръководена от Евтим Костадинов, разочарова.

"Тя не прекрати и непрекъснато подхранва митовете за Държавна сигурност, а практиката й е противоречива.", каза Мерджанов.

"Помислете как когато комисията ви обяви за сътрудник с картонче, не можете докажете, че нямате картонче", призова зам.-председателят на БСП. Той твърди, че с картончета са омаскарени хора на изкуството и науката, изобличени са журналисти и писатели, но не е пострадал нито един кредитен милионер.

Социалистите отново нападнаха министъра на отбраната, когото нарекоха "подбудител за осветяване на военните разузнавачи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика