БСП без точни суми за заплати и пенсии

OFFNews 04 февруари 2017 в 19:09 8480 11

БСП прие предизборната си програма на конгреса си днес, „за“ платформа гласуваха 472 делегати, „против“ бяха 7, въздържаха се 4-ма. 

В документа, озаглавен "Поискай промяната: правила, сигурност, справедливост", в него са залегнали цели и за след 20-30 години. Платформата предвижда българите да стана 8 милиона и нито един от тях да не е беден. 

БСП обещава "решителни действия срещу мафията и битовата престъпност, държавна грижа за икономиката и земеделието". И още "напълно безплатно, достъпно и навременно медицинско обслужване на здравноосигурените лица".

Социалистите обещават и месечното обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години да се обвърже с минималната работна заплата - 460 лева в момента, тоест да се увеличи със 120 лева от сегашните 340 лв. 

Липсва предложението за приспадане на лихвите по кредит за първо и единствено жилище до 100 000 лв. на млади семейства от дължимия данък общ доход. 

Няма точни обещания за заплати и пенсии, което стана повод за критики към платформата. За младите учени обаче има предвидени поне две минимални заплати при старт на работа, а старите пенсии ще се преизчисляват, обещават от БСП. 

В програмата се предлага да се удвоят средствата във Фонда за лечение на деца с увреждания в чужбина и опростяване на процедурите. Според социалистите не може държавата да има 1 млн.лв за саниране, а да не осигури средства за децата. Като основна цел БСП си поставя постигане на реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период. Предвижда се да има и държавна подкрепа за българската култура и изкуство. Спазването на конституционните права и свободи на гражданите ще бъде основа на цялата политика на левицата. Делегатите на Конгреса се обединяват около пресичане на подмяната на българската история на реабилитацията на фашизма и на отричането на постиженията на социалистическия период в България. 

Коалицията ще се яви на изборите под името „БСП за България“. Социалистите се обединиха около идеята, че на БСП са необходими партнКоалицията ще се яви на предстоящите предсрочните парламентарни избори с иметоьори със съществен принос към общия изборен резултат и влияние за постигане на висока електорална подкрепа. Делегатите на Конгреса приеха и втори критерий за избор на партньори, а именно - лоялност към БСП и коалицията, разпознаваемост на техните лидери, партии, с които БСП има традиционни отношения и с които ще участва с общи листи във всички видове избори. Договорите с потенциалните партньори ще следват няколко основни принципа, които предвиждат изключване и санкции при нелоялност на членовете на коалицията. Като важно условие бе посочено и партньорите да приемат предизборната платформа. Конгресът упълномощи лидера на партията да води преговори за коалиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

9

Halo

05.02 2017 в 00:59

Комуняги евроатлантици. Дедо Благоев се е обърнал в гроба.
===========================================================
Ганьо, 1978 год. руските студенти в Ленинград нямаха идея къв е тоя.
Чак след "групово мероприятие" разбраха, че има паметник и колко той е направил за развитието на тяхната мисъл.
За да приключа с теб ==> цитат от бивш състудент "Азбуката е от Ленин"( не е чукча).

6469

8

Halo

05.02 2017 в 00:00

Минке, зарежи тва, ама честно казвам, ти ме спука от смях.
До 2030 колко остава? Да си чела, че Мойсей е водил народа си из пустинята 40 години?
Според статистиката аз ще доживея момента (ако се досещаш за какво деликатно говоря), но ми се ще и да прекарам още поне малко в свободна България.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика