Борисов: Заради пустия руски петрол ще падне правителството

ГЕРБ не иска оставката на Калин Стоянов, а на спортния министър Димитър Илиев

Йорданка Веселинова 17 ноември 2023 в 10:09 4500 6

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Как така заради тоя петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии "Възраждане", ИТН и БСП?"

С този въпрос Бойко Борисов откри традиционния си сутрешен парламентарен брифинг. Той упрекна некоалиционните си партньори от ПП-ДБ, че жертват правителството заради дерогацията за руски петрол и петролни продукти.

Борисов отговори на критиките на Георги Свиленски от БСП, който по-рано днес заяви, че управляващото мнозинство не може да раздели "Лукойл":

"Нито имаме да делим "Лукойл", което си е руска частна компания, пряко подчинена на Кремъл, и парите отиват натам... Ние кворум не осигуряваме, на тези, които заради дерогацията решиха да пада правителството."

Лидерът на ГЕРБ не се присъедини и към призива на ПП-ДБ, които рано тази сутрин поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие на протеста в София снощи.

"Големият въпрос е не за това кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важна дерогацията", каза той.

Борисов добави, че не Стоянов, а спортният министър Димитър Илиев трябва да подаде оставка, защото няколко дни нагнетявал напрежението.

Неофициално се твърди, че именно Калин Стоянов е един скритите министри на ГЕРБ в кабинета "Денков-Габриел". Борисов поиска оставката и на Борислав Михайлов - шефът на БФС. Лидерът на ГЕРБ обвини и новоизбрания кмет на София Васил Терзиев, защото според него той бил виновен заради това, че е разрешил протеста.

"В 7:30 ч. вместо да си гледа града, той ми праща имейл", заяви той, припомняйки изпратената вчера покана за разговори от Васил Терзиев на Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

7

alcom4

18.11 2023 в 08:04

Да ще има опити да си събори това правителство ,от явно про Кремъл ската опозиция ,но ...няма да се получи .Причината е , не че няма проблеми ,които са предпоставка , за падане на кабинета и нови избори.Кризата във всички сфери на живота у нас е дълбока и..манипулирана. Има среди в страната ,заинтересовани ,вечно да сме в криза.В мътна вода риба лесно се лови е казал народа.А "рибата ",то е ясно са обикновените хора.Русия е напазарувала хора от всички партии у нас.Нека си припомним ,че повечето активни политици ,сега и преди ,пряко или косвено са били свързани с коминистическите спец служби ДС.Нека откровено се помислим, дали не е така и ще си дадем отговор ,защо нещата не вървят .Преди години ,в началото на промените имаше една песен с рефрен :"...осем милиона мишлета. ..а пък ченгетата ,се смеят и тихо си трупат милиони.."Помните ли тази песен?Аз поне я помня. Театърът продължава ,само актьорите са други.Ние пък щем не щем сме публиката заставена да гледа представлението.

135

6

Far Rider

17.11 2023 в 13:13

Академичния денк Денков пак плаши с високи цени на горивата както когато трябваше да се откажем от руския газ. Интересно съвпадение! Същите методи за да запази парите за чичо Вова от Кремъл! Тарикатите от списъка "Магнитски" ще се възполват от поредните "европейски" стъпки на денка и ще бутнат правителството. Циркът "задунайская губерния" върви с пълна сила!

12078

5

edin slep

17.11 2023 в 12:36

Хе, явно борбата е да продадат Нефтохим на някой сламен човек - може да си я поделят Пеевски и Борисов, а Денков обяви преди месеци още, че има интерес от големи западни компании.

Пеевски и Борисов станаха първи борци срещу Путин, ех какви времена настанаха.

788

4

jorj

17.11 2023 в 12:28

Борисов, ти досега спа над десет години и като се събуди и искаш всичко да стане за 3 дни?!!! За три дни с Пеев ски станахте най-върлите проевропейци. Забравихте ли, че задниците ви са осрани до ушите с руски лайна !!! Явно яко сте си платили за подмиване! Винаги ще смърдите.

1005

3

ПР

17.11 2023 в 11:27

Чудно!Румен Радев чака от засада.Целият гълъбарник,със зелените чорапи,е в готовност в Президенството.Строени,готови за нови подвизи.Те ще премахнат дерогацията за 2.5 дни,не за три,ха,ха.Помните онзи съветски агент,Росен Христов,поповският енергиен гуру?Като ни резнаха руснаците газта,кво рече?-че щели да ни съдят и да спечелят 2 милиарда долара,за това,че едностранно са ни я спрели.....Браво,Бойко,гениални сте!

2550

2

alfakentavur

17.11 2023 в 10:35

И като падне правителството заради руския петрол - какво ще стане? Руският агент Резидентът Радев ще назначи поредното свое правителство. И тогава какво ще стане с руския петрол, а?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки