Борисов: Смяната на външния министър след моя призив е ''абсолютно съвпадение''

Кристина Минчева 17 април 2024 в 09:53 2656 7

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

"Абсолютно съвпадение" е, че служебният премиер Димитър Главчев, смени външния министър само няколко часа, след като за това настоя публично лидера на ГЕРБ, коментира днес в парламента Бойко Борисов.

Смяната след неговите думи повдигна логично въпроса той ли реди кабинета "Главчев".

Служебният премиер предложи на президента на мястото на Стефан Димитров да застане настоящият депутат и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов. Рокада, която днес пък Борисов публично одобри, защото Митов бил "ярка политическа фигура".

"Митов е ярка политическа фигура, каквато е и и шефът на НАП Румен Спецов, останалият в настоящия кабинет министър на транспорта Георги Гвоздейков и бившият външен министър Мария Габриел. Аз искам парламентът да бъде на висота и външната политика да бъде гарантирана", коментира Борисов.

Според него промените в Конституцията са били направени така, че те да носят отговорност, след като тежестта за избора на служебно правителство се поема от парламента.

"Нека колегите (ПП-ДБ) да не се отмятат, че не носим отговорност. И сега в една такава тежка ситуация на война в Близкия изток трябва да имаме стабилно правителство. Трябва да има отговорен кабинет", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че на партийно събрание в район Подуяне хората са били недоволни от назначението на служебното правителство и го попитали защо ГЕРБ позволява в това правителство половината министри да са на ПП.

"Уж се казва, че служебното правителство е на ГЕРБ, а майката на кмета на Подуяне е министър в него. Кметът е от ПП. Хората ни попитаха как ние позволяваме в това правителство половината министри да са на ПП и на ДБ и аз трябваше да има отговоря, че още от първия ден аз не бях съгласен с назначението на външния министър и много други", заяви Борисов днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

17.04 2024 в 14:18

къде е пътната карта , Б?

-10000

6

Пътували в един самолет Байдън, Путин и Бойко Борисов. По едно време самолетът започнал да пада. Обаче на борда имало само един парашут.
Байдън веднага казал, че е редно той да се спаси, защото е лидерът на най-голямата и силна държава в света и отговаря за 25, 000 ядрени ракети, с които кой знае какво ще се случи, ако него вече го няма.
Путин казал, че държавата му също е могъща, а и техните военни са по-неразумни даже от американските, така че ако не се спаси той, целият свят може да пострада.
Бойко Борисов обаче им припомнил, че и в трите държави основният принцип е демокрацията, затова е редно да се определи кой да се спаси чрез гласуване. Нямало какво да кажат срещу такъв довод, така че се съгласили. И когато нашият човек спечелил вота и скочил с парашута, Байдън попитал Путин:
- Добре бе, в тоя самолет бяхме само тримата, нали така?
- Е да, разбира се.
- А тогава тоя как успя да спечели с 13 гласа!?

1000

5

craghack

17.04 2024 в 11:01

Този се гаври с нас, но пък Христо Иванов и Атанас Атанасов му дадоха картбланш да го прави. Участвайки в колаборация с Борисов и Пеевски те легитимираха модела. Модел, при който принципи няма, а всичко е подчинено на моментната конюнктура, а в името на постигането на някаква уж величава цел - промени в конституцията, са възможни всякакви компромиси и пълна липса на морални принципи. Е, видяхме докъде доведе това.

17439

4

мнение от IP

17.04 2024 в 11:00

Лидер на партия (в случая вожд) се оправдава с това, че трябва да се оправдава пред своите партийни членове за това какво според тях трябва да е служебното правителство...

2099

3

Mateevk

17.04 2024 в 10:09

Този продължава да се гаври с нас и да лъже най-безобразно. Нито Спецов, нито Гвоздейков са ярки политически фигури, като последния дори го изключиха от ПП.

1000

2

PaulPierce

17.04 2024 в 10:03

хаха точно така. Еднаквите числа в два поредни тиража, по времето, в което майката на Пеевски беше шефка на тотото, също беше случайност.

-1650

1

ob1

17.04 2024 в 10:02

Мхмм, то и оркското нападение над Украйна абсолютно случайно съвпадна с една тръба, построена от тиквата и подарена на бункерния сопол...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки