Борисов си спомни кой разговор може да е записан - във вилата на Първанов през 2011

OFFNews 17 януари 2014 в 08:40 11818 22

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си припомни с кой записан разговор може би го заплашва главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова.

От думите на експремиера в сутрешния блок на Нова тв стана ясно, че въпросното рандеву е от есента на 2011 г. и се е състояло по покана на Георги Първанов "във вилата му". "Той ме покани на кафе", спомни си Борисов. Двамата се видели в периода между последните президентски избори (октомври 2011) и клетвата на Росен Плевнелиев (януари 2012). Вероятно под "вилата" Борисов има предвид президентската вила "Калина" в "Бояна".

Ако този разговор е записан, а съм сигурен, че той не е записан по законния ред, това е разговор между все още действащ президент и премиер, каза Борисов и уточни, че не вижда нищо укоримо в това. В същото време той отказа да назове темите на срещата, защото било лично негова работа с кого какво си говори и никой няма право да го подслушва незаконно и да го шантажира.

Друг разговор Борисов-Първанов след този не е имало "нито на Луната, нито в метрото, нито в банята му или в тоалетната", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Към днешна дата той заяви, че не се интересува от политическия проект "АБВ" на Георги Първанов и очаква прокуратурата да вземе незабавни мерки срещу "шантажа, който правят в момента за това, че БСП се цепи".

Той описа и механизма на шантажиране - "флашките от незаконните записи хората ги носят в едни медии цензурирани и оттам си вземат пикантни неща или части от разговор".

Борисов описа и свой разговор с Румен Петков, който отишъл в къщата му в Банкя, за да лобира заедно с частен инвеститор за АЕЦ "Белене": "Дойдоха 5-6-7 души, повиках даже и министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Казах им да си внесат предложението в парламента и че мога да подкрепя проект без държавни пари и държавна гаранция и за който е ясно колко ще струва преносът и цените на тока."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки