Борисов пожела предизборна коалиция с Реформаторите

OFFNews 26 юли 2014 в 18:49 7895 31

Бойко Борисов

"Аз съм готов с Реформаторите да подпиша предизборно споразумение. Веднага и това го искат всички от нашите хора. Но аз не мога да говоря от тяхно име и не мога да приема да ми се поставят ултиматуми от тях. Нека на изборите да видим резултатите, но аз от днес им казвам, че съм готов с тях на всякакви стъпки."

Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса дали партията му би предприела съвместни действия с Реформаторите

Той заяви, че "редовно и регулярно" се чува с Радан Кънев, с Меглена Кунева и с Корман Исмаилов. По думите му обаче Реформаторите отправят разнопосочни сигнали към ГЕРБ и се опитва да поставя условия на Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и въпроса около съвместните му действия с ДПС. Според Борисов допирните точки между ГЕРБ и ДПС касаят единствено общите възгледи за актуализация на бюджета, за кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар и за необходимостта от смяна на ръководството на БНБ.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че между партията му и ДПС има "тънка синя линия" и това е въпросът с коалицията, каквато Борисов не би сключил "при тези условия, към тази дата." Умереният тон, който Борисов имал към ДПС, бил в името на "етническия мир":

"Кое ви дава право да ни заподозирате? А защо от трибуната на парламента през тази година те говориха най-лоши неща за мен, за партията, тогава не ме заподозряхте? Сега, когато БСП се срина, когато са издигнали 18 лидери за БСП, когато Станишев просто изчезна... Има две неща в съвременната политическа история, че когато БСП, без да е спечелила изборите, само за да удовлетвори на Станишев желанието да управлява, прегърна ДПС. И в мандата си БСП да проваля кворума, и да не подкрепя решенията на собственото си правителство."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!