Борисов няма да подаде оставка заради "комунистическа фамилия"

OFFNews 06 октомври 2016 в 13:33 13623 34

Борисов се хвали с предизборно раздадени пари на общините (стенограма)

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Премиерът изрази изрази удовлетворение, че само от едно изслушване тя е получила подкрепа. Подобна теза застъпи и външният министър Даниел Митов, според когото неизбирането на Георгиева било очаквано от правителството.

По-рано днес в Народното събрание БСП, АБВ и ДПС поискаха оставката на Борисов и правителството му заради провала. От Патриотичния фронт пък поискаха оставката на Кристалина Георгиева като еврокомисар. 

"За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли?", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС. По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза. 

"2 г. Бокова положи много усилия, не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място. Ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от наши партньори. Опитахме с наш втори кандидат, но тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя блокира г-жа Георгиева", коментира Борисов.

"Бокова е българка, но от името на кого се състезава?! И така блокира кандидатурата. Защото 2 г. я подкрепяхме и се видя, че резултатът ѝ не може да бъде първи, Гутериш винаги беше първи. Имахме увереността на много от държавите, виждате, че Георгиева без никаква кампания от няколко дни постигна значителен резултат само с името си. Това, за което съжалявам при този избор е, че принципите вече не съществуват – принципът за жена кандидат от Източна Европа. Друга жена в тази част на Европа, която да спечели, нямаше, добави Борисов.

По-рано днес бившият външен министър Соломон Паси заяви, че за провала в гласуването отговорност носи лично премиерът Бойко Борисов, който взел състезанието за ООН "на ръчно управление". Позиция, че отговорността трябва да бъде поета от Борисов и Митов изрази и ЕНП в лицето на Мария Капон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

35

синя сова

13.10 2016 в 20:28

№ 31-на рамо да си го носиш този психопат ,защитник на националните интереси!И още веднаж те питам-колко ти плаща защитника на националните интереси та да го защитаваш толкова?Или просто си един от ошашавения електорат и си го защитаваш безплатно :)

12035

34

Ачмонек

07.10 2016 в 16:38

боли ма дедовия за Бокова, Георгиева и ООН...само се чудя дали само мене или тая болка се е пръснала като вирус из нащта мила родина?

10538

32

Black Hex

06.10 2016 в 22:58

прокопиеви?
паси?
и още една май имаше с "п" ама се не сещам в момента.

77927

31

El Commandante

06.10 2016 в 20:46

Интересно все пак за чия фамилия говори...

20699

28

Новак

06.10 2016 в 17:52

Сега пак ще се сети за дядо му, който бил убит от комунистите. За другият му дядо сега не е полезна да говори.
Като го слуша човек излиза, че в Съвета за сигурност само него са питали кой да назначат и той (заради дядо си - този убития, не другия) прецакал Бокова. Този шемет май вече сериозно взе да си вярва. Досега имаше съмнения за някакви психически отклонения, но вече съмнения няма - има доказателства.
Сега е интересно какво става с парите за границата - още ги няма, а и май не са за ограждения. Още един подобен гаф през предстоящия месец и ще сме свидетели на падане по-бързо и от НДСВ. Какво обаче ще стане с лакеите?

12155

26

Ivo Marinov

06.10 2016 в 17:21

ШОК И УЖАС! Не стига че стана за резил, ами се е и репчи!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки