Борисов назначи Красимир Велчев за партийна тъща

OFFNews 24 януари 2016 в 10:35 10220 25

Бойко и Велчев
Бойко Борисов е наредил на Красимир Велчев да отговаря за опозиционерите от ДСБ

Лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов назначи зам.-председателя на парламентарната група Красимир Велчев за партийна тъща. Борисов обяви решението си в събота на сбирка на третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново. Премиерът обясни, че не мразел Радан Кънев, защото водачът на ДСБ отишъл и му казал, че ще прави нов проект. Борисов сравни ситуацията с опозиционното крило в РБ със свекърва и тъща в едно младо семейство. "Радан като свекървата нарежда: "Моите много хубави, но другите не чинят". Затова Краси Велчев ще е тъщата. Той е назначен за опозиционно крило на ГЕРБ, за да им отвърнем", заяви Борисов.

До май, юни в ГЕРБ да не се повдига темата за президентските избори, защото има да се върши много работа, а това обърква много хора, призова министър-председателят.

Борисов каза, че оценката на ГЕРБ за настоящия президент Плевнелиев е изключително висока. "Ние не сме свалили доверието си от Плевнелиев. Сегашният президент също би могъл да бъде наша канидидатура пак", допусна премиерът. Той каза, че имало и няколко жени, които ако бъдат издигнати, може да спечелят. Той пресметна, че партията му има 40-50 лидери.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията си намери, партията си обучи и си издигна, а те със своя талант, труд, честност, морал си затвърдиха позициите и на местите избори категорично си взимаха резултатите", каза лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че в партията му има стабилност. във време в което другите партии се карат, цепят, мразят помежду си "Оказа се, че собствената омраза в партиите е по-силна, отколкото към опонентите", анализира Борисов.

Това обаче не било основание да се самозабравят, нито да не зачитат мнението на останалите. 

Премиерът обяви във Велико Търново, че водещо за ГЕРБ е в държавата да има баланс, тъй като отвсякъде България е обградена с бежански вълни от мюсюлмани.

"Принудени ежедневно да слушаме глупости, а е много изгодно да се говори срещу ДПС. Сигурен съм, че ако и ние ги притиснем по начина, по който говорят от ДСБ - да ги изчегъртаме. Още утре ще излязат 20 000 души пред една джамия и тук ще пристигнат Си Ен Ен, Ал Джазира и други световни телевизии, за да снимат денонощно. Аз съм виждал възродителния процес - в Дулово, в Каолиново, как над 1 млн. души напуснаха България. Ако НАТО и Варшавският договор тогава не бяха достатъчно силни, Косово щеше да е тука!", коментира Борисов.

Той заключи, че от ДСБ си играят с огъня, като отварят тези теми. "С Радан сме разговаряли много. Той ми знае страховете, знае ми начина на мислене", добави Борисов.

"Аз границата няма да я мина, ако могат и те да не я минават, ще е добре за държавата.Вие тук сте жени, майки и знаете какво се изтърпява заради децата и дома", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийките си.

Той призова за затваряне на границите в Евросъюза срещу бежанската вълна. "Трябва да се затворят незабавно границите и да се приемат само хората, които бягат от война и животът им е застрашен. Икономическите емигранти - със зелени карти, както е в САЩ", смята Борисов.

Борисов смята, че проблемът с ваксините е изкуствено създаден и е абсолютно извън ГЕРБ, защото имало такива внушения. "Сестра ми е доктор, племенникът ми има бебе и то е ваксинирано с такава ваксина", уточни Борисов и призова при вота на недоверие всички от парламентарната група да подкрепят Москов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине, логиката е те да съставят правителство. Пожелавам им приятна игра, каза премиерът.

Премиерът не пропусна да отбележи, че за една година от управлението на ГЕРБ са събрани 2,8 млрд.лв приходи в хазната от НАП и митниците, а само от 1 до 20 януари постъпленията са над 200 млн. лв повече от миналия януари. По думите му, финансовите и икономически показатели на държавата от години не са били толкова добри. "Ако ще ходим на избори 2 в 1, сега е моментът. Няма кой да излезе на политически дебат с нас", категоричен бе Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews