Борисов намери решение: Дават ни половината министри, вземат половината регулатори

Лидерът на ГЕРБ критикува Тагарев, че не правел достатъчно за Украйна

OFFNews 24 февруари 2024 в 11:53 7953 7

лидерът

Снимка Архив

Бившият трижди премиер на среща с активисти на ГЕРБ-Тутракан.

В 49-ото НС реално започна да се помага на Украйна. Не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени основни неща, няма как да накарам депутатите на ГЕРБ да гласуват за такова правителство с министър като Тагарев. Щом нямат свян да искат 50:50 на регулаторите в меморандума, тогава и в Министерския съвет нека да бъде 50:50, в Митниците и НАП да бъде същото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен, където откри регионалната академия на младежката организация.

Според него доверието в некоалицията е паднало до "ледена епоха".

"Към този момент не съм оптимист, тактиката на ПП–ДБ е ясна. Запомнил съм всяка дума на Кирил Петков. За регулаторите не трябва да се назначават политически лица. ГЕРБ с 69 депутата има един министър и сега искат да вземат и Външно министерство. Като видяха, че не го даваме, решиха да ни го оставят. Защо не смениха регулаторите, всичките с изтекъл срок. Най-вероятно отговорът е, че преди е трябвало да ги делят на 4, а с нас само на 2", посочи Борисов.

"Иван Иванов от "Да, България" продължава да стои начело на КЕВР. Тръгнаха да сменят БНБ, предложиха партиен кандидат. Петър Петров за шеф на ДАНС е пак партийно назначение", каза председателят на ГЕРБ.

Той изброи решенията, взети с цел помощ на Украйна през изминалата година.

"Войната в Украйна е две години кръвопролития близо до нашата граница. Ужаси в Европа, икономически срив, рецесия, нищо добро за нашия континент. Днес темата е умишлено причинената смърт на Навални от режима на Путин, в онзи леден затвор. Всяко друго тълкувание ГЕРБ не приема. Нормален човек надали издържа там. Опозиционерът доброволно се върна в Русия, а беше затворен и умря. ГЕРБ има критики към правителството относно направеното за Украйна за двете години от началото на войната. В 48-ото НС, през 2022 г. четворната коалиция не посмя да направи нищо за Украйна. Нинова се хвалеше, че нито един патрон не е даден в това "евроатлантическо" правителство. ", коментира той.

Борисов е считал за свършено възложеното на министъра на отбраната от юли 2023 г. що се касае до помощта за Украйна.

"Изпълнен е само пакет от юни, а основната техника е изпратена през този месец. Пакетът ускоряване на обновяване на боеприпаси през ВМЗ, е изпълнен на 70%. Пакетът БТР-и не е използван. Тагарев посочи, че това не било негова отговорност", заяви лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

7

Diogen

24.02 2024 в 18:00

Боко гепи митниците, сега може да спи спокойно до нощното шкафче с кюлчетата злато и пачките с евро. Едно време неговият прототип Бай Ганьо това си е мечтал: Дайте ми Солунската митница...

1000

6

ИАД

24.02 2024 в 17:20

Нито Борисов нито Пеевски искат промяна. За тях това положение е най-изгодно. Не носят никаква отговорност, но критикуват наляво и надясно. Пречат по всякакъв начин България да върви напред. Работят само за собствения си имидж и да намалят негативите от критиките на външните фактори. Интересно колко още ще им се позволява шумно и цинично да им се позволява да си разиграват кончетата.

1000

5

PaulPierce

24.02 2024 в 16:53

Те със 70 депутата, би трябвало да са доволни на половината регулатори, но май проблемът им е че ДПС остава с празни ръце. Кой знае с какво Шиши държи Баце....вероятно кадрите със спалнята и чекмеджетата имат продължение и търга за него е спечелен от Шиши.

14469

4

случайно прочетох

24.02 2024 в 14:04

Льольо с "регионалната академия на младежката организация"? :-))))))))))
УжасТ!

1000

3

Win

24.02 2024 в 14:03

Борисов играе игрите на един криминален.Той преговаря за територии . Незнам как се допусна такъв типаж толкова години да управлява и представя България. Манипулации и лъжи само без никакъв капацитет на държавник.

1000

2

anika

24.02 2024 в 13:14

Борисов е изключително нахален. В статията КОЙ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА на сайта Булевард България са описани всички държавни органи, регулатори, комисии, агенции и други, включително КС и от кои квоти са членовете им. Преобладаващо хора от кабинетите на Борисов и президента. Да не говорим че в самото правителство повечето представители са експерти и не са обвързани с конкретна политическа сила. На по-ниските нива е пълно с представители на ГЕРБ, които се подвизават от години и използват всеки повод, за да раздухват измислени скандали.
https://boulevardbulgaria.bg/articles/koy-upravlyava-darzhavata?fbclid=IwAR3nX8oKZgdCN9oA1LUWyt6fFXkN2Mk4FGgc1VR0ANQ V0MGx8zkeBpn7IZQ

75

1

230 млрд баксов

24.02 2024 в 12:09

Тъй е баце, ама Шенген и еврозоната ше ги гледаш през крив макарон!
 
X

Да помогнем на украинските деца!