БОЕЦ: Павел Терзиев от ДС е ръководителят на агент Любомир, който провали лустрацията в България

OFFNews 06 юли 2023 в 16:30 15280 15

Георги Георгиев

Снимка facebook.com/gdboec

Георги Георгиев

Павел Терзиев от ДС е офицерът-ръководител на агент "Любомир" - съдията Тодор Енчев Тодоров от Конституционния съд, с чийто глас бе убит Закона за лустрацията в България, заяви председателят на гражданското движение БОЕЦ Георги Георгиев.

Павел Терзиев е чичо на Васил Терзиев - номинацията на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" за кмет на столицата.

Единственият гласуван някога Закон за лустрацията бе отменен с решение номер 2 на Конституционния съд през 1999 г. С един глас в повече този закон бе убит. Този един глас е на всеки един от гласувалите за отмяната съдии. Този един глас може да е на съдия Тодор Енчев Тодоров — агент "Любомир" от Шесто управление на ДС. Неговият офицер-ръководител от ДС се казва Павел Терзиев, каза председателят на БОЕЦ.

Георгиев се обърна към Васил Терзиев: "Вашият "чичак", както Вие го наричате, и ръководеният от него агент-доносник убиха Закона за лустрацията. Лично, персонално, те носят отговорност. И Ви уверявам, г-н Терзиев, че Павел Терзиев е ръководил агент "Любомир", както преди 1989 г., така и през 1999 г. Така работи системата. Така работи и до днес. Неслучилата се лустрация доведе и до неслучилия се преход. До над два милиона българи, прокудени от родината им. До това България да се превърне в най-бедната и корумпирана държава в Европа. До това почти 80 години рубладжийската мафия на Държавна сигурност да владее и ограбва държавата ни. До чудовищна липса на справедливост и безнаказаност за престъпниците, грабили държавата ни".

Клановете с известни фамилии на тази мафия се превърнаха в династии. Куфарчетата на червените милионери се превърнаха в инкубатори за следващото им поколение, което ни даде Бойко Борисов и Пеевски. Произведени от същата ДС, заяви още председателят на БОЕЦ.

Той призова Васил Терзиев да се оттегли от надпреварата за кмет на София: "Вие не носите правна отговорност за действията на роднините ви. Но става дума за морал. Г-н Терзиев, оттеглете се и дайте възможност на свободните десни хора, на демократичната общност в столицата, да издигнат истински автентичен, обединяващ кандидат с авторитет и визитка, каквито заслужават."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

15

Име на профила

08.07 2023 в 17:16

Много расистко ми звучи всичко по-долу. Баща му е негър, къде се бута за бял този човек.

Засрамете се.

П.п. Прекалено преносно ли ви е така? Нека го илюстрирам по-ясно, та барем събера повече минусчета.

През 1940-1944 прадядо е крил един партизанин в бъчва. Както съм споменавал, той е бил ханджия, "кулак", и в последствие му е откраднато цялото имане. Там, където е бил ханът - е градския площад в момента. Отнетите плодоробни ниви са заменени е седни трънаци, дето друга част от фамилията изпокраде. Живи и здрави.

Мисълта ми е - човекът е бил прекалено съвестен, и не е е присъединил към ОФ. Имал е на какво отгоре, но не е. От това страда той, страдат и децата му, и в моя случай - правнуците му.

Комунизмът не се предава по генетичен път. Ако Терзиев е нещастник - може, но е е заради роднините му. Много сте долни.

2005

14

Хайде-де

08.07 2023 в 13:32

Морална, неморална, не става дума за това. Разбира се, че не носи отговорност за роднинте си. И на мен ми се иска човекът да е свестен и да направи хубави работи за София. Много пъти обаче ни лъгаха и клопките, които ни залагат стават все по-хитри. Та прокрадва се мисълта, дали пак не гледат да ни изграят както със Симеон , Радев и толкова други. Затова предпочитам да стоя по-далеч от вонята на генералите от ДС. Така ще мислят и други избиратели. Затова ни е нужен друг безспорен кандидат. А този млад човек да извинява -- просто не му е мястото в политиката.

345

13

Джендо Джедев

07.07 2023 в 09:43

""Вие не носите правна отговорност за действията на роднините ви. Но става дума за морал."

В какво се изразява тази морална отговорност и къде пише, че децата трябва да носят морална отговорност за действията на родителите си? И в какво се изразява тя - в "налягане на парцалите" и отказ от ръководни длъжности ли? И до кое коляно? Пето, девето? И кой определя това? Ако баща ми е сгазил пиян 5 деца на пешеходна пътека това значи ли, че не е морално аз да шофирам?

1236

12

БотоксПутю

07.07 2023 в 09:06

Видно е по коментарите надолу, че тази личност води до нежелано разделение в бъдещите гласоподаватели на демократичната общност, което не е добре. И без това бг обществото е достатъчно разпарчетосано.

10298

11

AntiZ

07.07 2023 в 00:10

Един коментар по темата:

https://clubz.bg/138764

22548

10

dolivo

06.07 2023 в 22:38

Христос е казал периодично да се дава шанс. Дали е добре?

210

9

Merc

06.07 2023 в 21:23

Матей 7:17-20 VBG
Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, се отсича и се хвърля в огън. И така, по плодовете им ще ги познаете.

10298

8

AntiZ

06.07 2023 в 20:38

Зла свекърво, никой никого не натоварва. Тези, които ги изреди, ги търпим, защото народът ни е тъп и си ги избира. Проблемът е морален и ако младежът (нищо лично) има морал, сам ще се откаже или не трябваше да приема. Някак не мога да си представя да искаш да станеш кмет на Берлин след войната а чичо ти да е бил офицер в Гестапо. Просто не става! И да, при 7 милиона население през 1989-та, над един милион членове на БКП. Няма семейство, хайде да кажа род, който да не е наср@н от червената проказа.
П.П. Тоя на снимката ми е неприятен. Някои сме запознати какви ги е вършил и той. Но, това е "мат'рялът" за съжаление! И е време да направя партия "Спаси София от бонев и боневщината"

1000

7

Зла свекърва

06.07 2023 в 20:09

Изкушавам се да ви питам нещо. На вас всичките ли роднини са свестни хора? Сигурно има много свестни, спор няма. Ама всичките ли са такива?

То да кажеш, че лустрацията върви с пълна пара и сега Васил Терзиев ще я спре, ама съвсем не е така.

Ние дружно изтърпяхме три мандата на Фандъкова. Три мандата на Бойко Борисов. Два мандата на Станишев. Два мандата на Румен Радев. Два мандата на Георги Първанов. Един мандат на Царя. Дружно изтърпяхме Доган да раздава порциите на властта. Дружно изтърпяме Пеевски. Дружно изтърпяме корупция в прокуратурата, в съдебната система, в общините.

Изведнъж идва различен човек, от бизнес, дето сам си го е създал, и скачаме за чичо му, баща му и дядо му. А онези хубавци по-горе тях ги преглътнахме дружно, без значение, че част от тях са самите те агенти на ДС.

Дайте му шанс на човека да направи нещо хубаво. Вече е направил доста хубави и положителни неща. Защо го натоварваме с вина за неща, които не зависят от него?


-1100

6

qwertz

06.07 2023 в 19:45

На бантускотовете пак "камунисите" им виновни. Нищо че до един гласуваха за партията-майка и се натискаха да са доносници. Кой на ДС, кой на народната милиция, кой на общината... И търсеха връзки, за да ги приемат за членчета на бкп. Хахахахахахахахаха!

"Бантускотът сънува комунисти с червени знамена - въображаемият му враг от миналото, парадоксално вече се явява като негов верен "другар" в настоящето, от когото има неистова нужда в честите си абстиненции за самозаблуда и с когото оневинява себе си за вечните си несгоди, удобно измествайки фокуса от грозната истина за собствената си некадърност! Разбра се, АБВ-то на бантускотската простотия и генетична обремененост подробно документирана в книгата "Бай Ганьо", писана в края на 19 век далеч преди "комунизЪма" не дава абсолютно никакъв повод на редовия бантускот да се замисли по въпроса "кой" всъщност му сра в гащите и дали пък сам не се е осрал? "
 
X

Да помогнем на украинските деца!