Бат’ Сали се настани на мястото на Емил Иванов в парламента

Нели Чолашка 19 юли 2013 в 08:51 9890 23

Александър Методиев, Бат' Сали
Александър Методиев, Бат' Сали

Александър Методиев - Бат' Сали се закле като депутат в началото на днешното пленарно заседание. Той влиза в парламента на мястото на Емил Иванов от ДПС, който стана управител на София - област.

Бат’ Сали е известен със скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои и сплашвания.

Разследване на Нова телевизия го уличи за “шеф на частното енерго” в ромската “Седма махала” в Самоков. Местни жители обясниха, че ползват ток без електромери, като в замяна плащат по 20-30 лева на месец. Кабелите за тока директно и безотчетно влизат в домовете на ромите.

Според репортаж на TV7 Александър Методиев е участвал в схема за купуване на гласове. Пред телевизията роми обвиниха общинския съветник в натиск в полза на определена политическа сила.

Името на Методиев беше спрягано и за побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между циганския аматьорски футболен тим Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група.

На предишните парламентарни избори Методиев се явява като кандидат в листата на Коалиция за България, но не успява да стане депутат. Методиев е и няколко мандата общински съветник от „Евророма”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки