Бъчварова отишла пред НАТФИЗ за морална подкрепа на полицаите

OFFNews 28 октомври 2015 в 12:58 3281 2

Снимка БГНЕС

Вътрешният министър Румяна Бъчварова отишла пред НАТФИЗ на 25 октомври за морална подкрепа на полицаите, които изведоха лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Това заяви тя след заседанието на Министерския съвет, като допълни, че един министър наистина няма причина да отива на място при възникване на такава ситуация.

По думите й полицаите са имали нужда от нейната морална подкрепа, за да изпълнят задълженията си.

Ако държавата покаже, че не може да реагира при такова поведение заради една или друга бюрократична причина, значи не можем да се справим, коментира Бъчварова.

Министърът подчерта, че служителите и ръководството на МВР са се справили много добре.

Тя каза още, че е имало реална опасност ситуацията да ескалира и да застраши както едната, така и другата страна, но МВР е успяло да се справи с баланса и да не допусне ескалация.

По повод искането за сваляне на имунитета на Сидеров Румяна Бъчварова посочи, че това вече е решение на създадената днес комисия в парламента.

Съжалявам, че има такъв повод, по който се хвърлят толкова усилия на МВР, на парламента и на депутатите, за да се излезе от ситуация, уронваща престижа на институциите, коментира министърът.

По повод следизборния хаос в зала „Арена Армеец“, където хиляди бяха заключени за повече от денонощие, Бъчварова заяви, че МВР си е свършило работата, а отговорността за случилото се е на ЦИК.

МВР си свърши работата по най-добрия начин, осъществи охраната. Това беше нашето правомощие там. Съжалявам за всички неприятности, които хората са изтърпели, те са недопустими. Надявам се депутатите да приемат промени, така че да направят изборната администрация много добре работеща, посочи тя.

Операциите, които проведохме 2 дни преди тях обхванаха широк кръг от хора. 11 155 служители участваха на прага на всичките си възможности, с присъствието си на практика осъществиха един много силен контрол и изненадите в резултатите на някои общини доказват, че са били ефективни, каза Бъчварова.

По отношение на предстоящото провеждане на балотажа Бъчварова увери, че организацията е много точна, анализират се рисковите ситуации, за да се засили полицейското присъствие, където е необходимо.

Охраната за балотажа ще е дори по-добра, защото няма да е във всички общини и ще се съсредоточим при рисковите секции, допълни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!