Авери на Петното: Бойко ни даде 12 хил. лв. да нахлуем в парламента

Нели Чолашка 08 април 2014 в 12:57 3046 15

Петното и Йордан Бонев на среща с премиера Пламен Орешарски в Гранитната зала на Министерския съвет.

Анкетната комисия, която трябваше да разследва внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички постове, както и с евентуалната среща на Бисер Миланов-Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да се занимава само с Петното и неговите авери.

На днешното заседание, на което отново бяха поканени Бисеров и Борисов, но очаквано не се появиха, се явиха само братята Йордан и Цветан Боневи и Марио Генчев, близки с Миланов.

Преди две седмици пред комисията се яви под конвой Петното. Той беше задържан по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

На Миланов не му беше разрешено да дава изявления пред медиите, а в края на заседанието председателката на комисията Сияна Фудулова от БСП не много уверено разказа, че Петното споделил, че летните протести от миналата година са били платени, но не се зная от кого.

По-късно в кулоарите на парламента беше изпратена да обясни, че Петното споделил, че ГЕРБ са плащали за протестите.

На днешното заседание Йордан Бонев отново потвърдил за срещу между Бисер Миланов и Бойко Борисов, на която той лично присъствал.

"Миланов ми каза да пиша на Бойко Борисов във Фейсбук. Тази хронология е публикувана в интернет, от което получавам отговор от Бойко Борисов – напиши си телефонния номер. Получавам телефонно обаждане, в което Борисов казва: елате да пием кафе в Банкя. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отиваме. Аз и Бисер Миланов влязохме в къщата в Банкя.

Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов е имало. Тя продължи три часа. На тази среща беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение „Свобода” да бъде запълнено с членове на ГЕРБ.

Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим „Атака” в парламента”, обясни Бонев.

"За това нещо получихме капаро от 12 000 лева с цел да се обиколят структурите ни в България и да се активират техните председатели. На 27 декември в бар Циганина в град Русе подчинен на Пламен Нунев, за който е известно, че е купувал гласове, получава заповед да донесе на Бисер Миланов тези 12 000 лева", уточни той.

Анкетната комисия беше сформирана по идея на ГЕРБ, за да се разследва казуса "Бисеров", но по идея на ДПС тя беше направена 2 в 1: Бисеров и срещата на Борисов с Петното.

Досега комисията не се е занимавал с внезапното оттегляне на Христо Бисеров. Представителите на ГЕРБ я напуснаха още в началото, защото стана ясно, че тя ще се занимава само със срещите на техния лидер.

Борисов обяви, че няма да се яви пред тази комисия и попита защо не викат премиера Пламен Орешарски, който се срещна с Петното в рамките на разговори с неправителствени организации, които подкрепят правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки