Атанасов е 100% сигурен, че Коцев не е извършил престъпление

Според него прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати

Ружа Райчева 11 април 2024 в 11:52 3226 0

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Атанас Атанасов

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов обяви, че е 100% сигурен, че уволненият главен секретар на МВР Живко Коцев не е извършил престъпление. 

В кулоарите на Народното събрание Атанасов заяви, че прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Той попита дали има действителни доказателства, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти "преди да им сложат етикет".

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков призова прокуратурата да разследва Живко Коцев, ако действително е нарушил закона. По думите му, ако Коцев е бил притискан да си подаде оставката, то това би било престъпление.

"Прокуратурата отново е бухалка. Заплашват директно хора като главния секретар и изтичат сигнали и информация към медиите. Всички кафяви медии и прокуратурата работят заедно", каза той. 

Според него вътрешният министър Калин Стоянов ще бъде "чадър на купения вот", а новият главен секретар ще му бъде дясна ръка. 

"От едната страна имаме медийна кампания с кученца и пари, а от другата страна - главен прокурор, който казва: "Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката". Това е безумие", каза Кирил Петков. 

Кирил Петков попита защо е трябвало полицията да влиза в офиса на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, вместо да изиска документите, които търси преди това. "След осем месеца, след като е получен сигналът, те влизат точно вчера", отбеляза съпредседателят на ПП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки