Архитектът, напуснал 'Триадица' заради павилиона-убиец, следи случая като съветник на министър Комитова

OFFNews 10 юни 2021 в 12:05 2947 0

Снимка Архив

Дирекцията за национален строителен контрол ще продължи проверката във връзка с павилиона в двора на болница „Св. Иван Рилски“. 

Това каза арх. Иван Шишков – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия „Евроком“, съобщи МРРБ. Шишков бе главен архитект на "Триадица", на чиято територия е павилиона-убиец, който напусна поста в района след като от ток загина 16-годишно момче.  

Направено е запитване до кмета на Столична община за документацията, въз основа на която е направен ремонтът на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“. ДНСК ще извърши проверка и по жалба, касаеща ремонта на Южния парк пред входа на бул. „Гоце Делчев“, пишат още от МРРБ. 

Арх. Шишков коментира липсата на разрешение за строеж на участък 6 от АМ „Хемус“, като напомни, че те първа предстоят процедури по отчуждаване на терени и одобряване на проекта. Хората трябва сами да преценят дали са се забавили процедурите или е избързано с парите, коментира той. 

Във връзка с казуса „Златен век“ арх. Шишков подчерта, че обществото очаква решения, които могат да бъдат дадени от Столичва община. „Проблемът със „Златен век“ е в общината, те мълчат как ще приложат закона“, каза още Шишков. 

Върховният административен съд обаче сложи край на спора за строителството на небостъргача "Златен век" в елитния столичен квартал "Лозенец", като постаноли, че изграждането му може да продължи. С решението се потвърждава отмяната на заповедта на шефа на строителния надзор, с която строителството беше спряно през април 2019 г. В края на 2020 г. Административният съд на София потвърди за втори път валидността на разрешението за строеж на "Златен век" и отмени заповедта на ДНСК за спирането на изграждането му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови