Андрей Райчев: Кабинетът ще трупа негативи. Резултатa ще видим след войната

OFFNews 06 януари 2024 в 20:53 4013 11

Андрей Райчев

Снимка БГНЕ

Андрей Райчев

Правителството ще трупа все повече негативи. Има процес на гниене, а резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната.

Това прогнозира социологът от "Галъп интернешънъл" Андрей Райчев в интервю за Петър Волгин по БНР.

"Управлението в момента е сглобено по една единствена причина - геополитическа. Сглобено е само на основание на войната в Украйна. Те не се понасят във всички отношения - смятат едни други за крадци и мошеници", заяви Райчев. По думите му "болестта няма да мине без да мине причината. (...) Няма да мине без да има развръзка в Украйна". Развръзка там обаче не се вижда, смята той, поне не тази година.

Според него войната определя такта на нашия вътрешнополитически живот.

Според него напрежението между управляващите партии идва, защото у нас партиите не са свикнали да имат няколко национални приоритета, зад които да застават всяка управляваща сила - както в Гърция, даде пример той. Такъв пример е темата за Македония. Напротив, в България е обичайно управляващите да се разминават по основни теми, които трябва да са национално обединяващи, а настоящото правителство е било "натиснато" да се обедини, каза Райчев.

В България има половин-един милион души, които няма за кого да гласуват. "За първи път виждам партия да получи повече гласове на местни избори, отколкото на национални", отбеляза той по адрес на БСП. По думите му това означава огромна криза на доверие в централата на партията.

Според него това подлежи на консолидация, а Румен Радев най-много прилича на този, който би могъл да го направи. В този смисъл Радев може да бъде възстановител на националното ляво, смята социологът.

За Шенген Райчев коментира, че това е крачка към окончателната интеграция на България. Според него особено изгодно ни е и приемането на еврото. 

Войната в Украйна

"Докога украинците ще търпят това и докога Западът ще стои на тази безумна позиция", попита Андрей Райчев. Според него украинците са повярвали, че Западът ще ги подкрепя, а сега става ясно, че не иска или не може да ги подкрепя. "Много е сложно, защото Русия вече не бърза", посочи социологът и подчерта, че Русия се оправи икономически и има вътрешен ръст, а населението се консолидира. По думите му в Украйна се наблюдава истинска "месомелачка", която ще продължи до ноември, когато са американските избори за президент.

Ние не можем и не бива да изоставим Украйна, защото това би било предателство, категоричен бе той.

Според социолога резултатите от изборите за Европейски парламент няма да окажат никакво влияние върху цялостния ход на политиката в Европа, ако се запази мнозинството на социалисти и десни, и ще окажат огромно влияние, ако това мнозинство рухне.

Байдън или Тръмп

И Байдън да спечели, и Тръмп да спечели, ако те са кандидатите за президентските избори - във всички случаи ще има политическо земетресение, категоричен е Андрей Райчев. По думите му се натрупва голямо напрежение срещу хората, които управляват глобалистки.
"Има генерален сблъсък, генерален избор какво искаме. Очевидно се е натрупал огромен разкол в тази нация", каза той.
Според него в момента в САЩ разпадат основата на основите си, а това е съдебната система. Съдът винаги е бил крайната точка на стабилност, а сега се превърна в средство, отбеляза Райчев, като изтъкна, че това е много лошо - дълбочинно гниещ процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

11

Far Rider

07.01 2024 в 10:43

Райчев отдавна е натрупал негативи. Резултатът е ясен: питекантроп!

-685

10

Козин Човков

07.01 2024 в 06:46

Престанете да обръщате внимание на това долно пиздинско говедо. Всяка статия, която го споменава, само разваля общественото пространство в България. А и интонационната среда - чалгаризира общественото мнение..

1005

9

ПР

07.01 2024 в 06:11

Райчев боботи опорки за Волгин....класика в жанра.БНР вече съвсем официално в ролята на "Внимание,внимание,гаварит Масква!".
Райчев,който е много богат човек,но някак не желае да емигрира в Омск или към Сочи.....

2550

8

alfakentavur

07.01 2024 в 02:37

Сигурно има "на в" предвид рашисткия кабинет.

1220

7

хr4

07.01 2024 в 00:27

В България социологията е най-точната наука-предсказва това което си поръчаш.

1000

6

foreigner66

06.01 2024 в 23:18

Алооо собственика на " Блек си рама" остай таз пуста политика и тез ялови прогнози ами кажи опрайхте ли си тревата,че към 12 дупка беше до кръста преди някоя и друга година.:)))

723

5

user4eto

06.01 2024 в 22:55

"Андрей Райчев в интервю за Петър Волгин"
Повече няма нужда да се пише в статията.

Събрали се двама мазни комунисторусороби. Освен да плюят по какъвто и да е напредък на страната в посока Европа, друга задача нямат поставена.

1000

4

DrLaxslax

06.01 2024 в 22:26

Отвратителен.

870

3

Constanza

06.01 2024 в 22:01

Няма да се скрие, за съжаление.

788

2

jorj

06.01 2024 в 21:54

След войната ще си се скрил в мишата си дупка, червен миризлив плъх.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика