"700 млн. лв. е разликата от управлението на ДПС и управлението на ГЕРБ и РБ"

OFFNews 13 май 2015 в 09:10 6407 6

При най-малкото съмнение за престъпление ще оттеглим подкрепата си за кмета на Хасково Георги Иванов. Това заяви в „Тази сутрин” съпредседателят на Реформаторски блок и лидер на ДСБ Радан Кънев, след като преди седмица bTV показа имението на градоначалника, както и интересните бизнес връзки на семейството му.

„Този тип партньорства с местната власт са едно ниво на компромис, за да участваш активно в политиката на национално ниво”, каза Кънев. Той допълни, че местните структури досега два пъти са заставали зад Иванов, вероятно и трети път ще го направят, но той като председател на партията на може да се меси в това решение.

Кънев обясни, че синът на кмета - Станислав Иванов, е "силен депутат, работи като луд в енергийната комисия, никой не може да му каже "копче" за някаква лобистка дейност". Лидерът на ДСБ обясни, че Иванов и баща му са "биткаджии" и двамата са проверявани многократно. Същите проверки срещу хасковския кмет имало и преди години, отново преди избори, но срещу него не излязло нищо, стана ясно от думите на Кънев. 

Той обаче е на мнение, че повече от 100 кметове в страната са свързани с успешен бизнес и в това е проблемът на местната власт, която е път за влияние.

Той обясни също, че РБ се е възползвал от политическото влияние на хасковския кмет, но според него това влияние не е свързано с бизнес.  

Относно атаките на ДПС срещу Реформаторския блок, Кънев каза, че причината е в това, че се правят реформи, "които не ги устройват" и се нанася удар директно върху мафиотски структури. "Енергетика- там, където подариха 350 млн. на енергийната мафия, ние ги отнемаме. 700 млн. е разликата от управлението на ДПС и управлението на ГЕРБ и РБ", обясни Кънев. По думите му атаките идвали и от смените в МВР и ДАНС, които имали ключова роля за аферата "КТБ". Реформи се правят и в здравеопазването, като с тях се прекъсват схеми за източване на бюджета. Според Кънев това също не е угодно на ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews