5 партии и коалиции се регистрираха днес за изборите

OFFNews 18 август 2014 в 21:12 4564 5

Пет партии и коалиции се регистрираха днес в ЦИК за парламентарните избори на 5 октомври. Крайният срок за регистрация на политическите формации е до 20 август.

На 18 август документите си подадоха "Атака", Коалиция „България без цензура”, Коалиция „Патриотичен фронт НФСБ - ВМРО”, партия "Република БГ" и новата коалиция „Десните”. Лидерите на "Атака" - Волен Сидеров, и на България без цензура - Николай Бареков, обявиха, че нарочно са избрали Деня на Св. Иван Рилски, за да се регистрират.

За първи път в избори ще участват коалиция "Десните" и партия "Република БГ".

Това, което характеризира днешната политическа среда - кебапчета и музика, не е целта на "Република БГ". Може да звучи високопарно, но ние се придържаме към разбирането, че в политиката трябва да влизаш, когато служиш на изстрадана кауза", обяви председателят на новата формация "Република БГ Георги Василев.

Документите на коалиция "Десните", която включва партийните формации "Синьо единство", "Единна народна партия" и "Български демократически форум" бяха внесени днес от д-р Илко Семерджиев

"Ние не сме съгласни, че някой, когато се самоетикитира като реформатор, е и способен да свърши това. В крайна сметка си спомняте, че на изборите през 2009-та година ГЕРБ на практика бяха преписали нашата програма, но нищо от нея не изпълниха.

Това е характерното за популизма, за разлика от десните, каквито наистина сме ние. Това, което сме казвали, сме го изпълнявали и ще продължим по същия начин и сега", коментира Семерджиев пред "Хоризонт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика