Един стига. Ростовският цирк след ЧВК ''Вагнер'' не може да приема гастроли

OFFNews 07 юли 2023 в 19:39 5488 4

Снимка 161ru

Администрацията на Ростов на Дон реши да не търси обезщетение от ЧВК "Вагнер". При опит да завземе цирка на града, танк на "Вагнер" заседна на входа откъм улица "Будьоновска"

Ростовският цирк след ЧВК ''Вагнер'' не може да приема гастроли, съобщава в заглавие руското издание "Комсомольская правда". Новината с източник Руската държавна циркова компания предизвика оживление дори сред сериозните военни блогъри и по стил доближава анекдотичния лозунг "25 години народна власт - 25 години цирк" и не е изключено редакторът по заглавията на "Комсомолката", любим вестник на Путин, да е решила да се хареса на вожда.



Както е установила "Комсомольская правда" по време на престоя си в Ростов на Дон по време на т. н. подох към Москва в цирка били разквартировани бойците на ЧВК "Вагнер". Сега, заради нанесените от вагнеровци щети, циркът не може да бъде домакин на турнета.

„Сегашната ситуация води до невъзможност за провеждане на гастроли на циркови програми, докато не бъдат отстранени всички последствия“, отбелязват от държавния цирк на Русия.

В писмо на цирковата компания до медията се посочва че на 26 юни е създадена комисия, която е заснела всички щети по сградата. Сред тях са изпочупени прозорци, врати и входът от страната на булевард "Будьоновски".

В момента изготвяме оценка за нанесените щети. След това специализирана организация ще изчисли колко ще струва ремонта. След това циркът ще определи откъде да получи финансиране за работата, както и колко време ще отнеме нейното изпълнение.

Хората на Пригожин са били единствените обитатели на цирка по време на престоя си там, тъй като по това време трупата е била във ваканция и е нямало артисти и животни и никой не е пострадал.

На 23 и 24 юни части на "Вагнер" се бяха разположили без бой в Ростов и превзеха сградата на щаба на Южния военен окръг и близкия до него цирк. Пред портите на цирка имаше танк, който заседна в арката и повреди колоните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

4

deyan_h

08.07 2023 в 03:09

Мариинският театър, чувам, започва "Вагнеров месец"...
С постановка на Die Meistersinger
....)))

2500

3

Козон

08.07 2023 в 03:03

Лозунгът беше “25 години успешна размяна на циркови номера между България и Съветския съюз”.

345

1

Джендо Джедев

07.07 2023 в 20:09

Ама тя Рашка в момента е най-големия цирк на планетата, бе, няма смисъл да се напъват да поставят нови представления! :D

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews