Да се ожениш като във „Време разделно“ (снимки и видео)

Симона Костадинова 11 юли 2014 в 13:12 78594 2

Снимка Виктория Адонова

Двойка сключи брак на традиционна българска церемония, пресъздаваща тази между Манол и Елица от филма „Време разделно”.

Младоженците се казват Денислав Денев и Виктория Денева и са от Силистра. Те бяха венчани от отец Иван от Нови хан по време на на третото издание на националния фолклорен събор "Лудогорие", който се проведе на 5 и 6 юли в парк "Пчелина".

Двойката уважава и пази традициите на българския дух. Именно това е причината Денислав и Виктория да решат на сватбата си да пресъздадат венчавката от „Време разделно“.

Младоженците се занимават с традиционни занаяти, които са наследили от дедите си - бабите и дядовците булката по майчина линия са били скулптори и художници. Сега тя се занимава с дърворезба. Предците на младоженеца пък са владеели коларо-железарския занаят, той е кожар.

„Благодаря на всички наши приятели и роднини, които ни уважиха! Благодаря на Българите от Добруджа, Лудогорие, Родопите, Северозапад, Югозапад, Югоизток, Шопско, Централен балкан, Тракия, Пиринско, Черноморието, Странджа и Сакар за това, че облякоха най-красивите си дрехи и бяха наши гости! Наистина беше прекрасно да видя толкова много българи на едно място,милеещи за българщината! Останете в здраве, щастие и радост!“, пише в социалната мрежа булката няколко дни след венчавката.

Гостите на събитието бяха около 1000 души. Те бяха облечени с народни носии и седнаха на 5 софри, дълги по 80 метра, с което поставиха балкански рекорд за най-дълга сватбена софра. Гощавката бе с 300 погачи, 1/2 тон вино, 200 кг сирене, 13 агнета и 7 казана с 150 килограма боб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки