Пускат парното в София

OFFNews 11 ноември 2013 в 07:20 3763 1

Високи януарски сметки за парно. Снимка: БГНЕС
Високи януарски сметки за парно. Снимка: БГНЕС

След синоптичните прогнози за понижаване на температурите "Топлофикация София" започва поетапното пускане на централното парно в столицата.

Според действащите правила на "Топлофикация София" парното се пуска, ако средноденонощната температура на външния въздух падне по 12 градуса или ако през три последователни дни има синоптична прогноза за дълготрайно застудяване. В момента вече са налице и двете условия.

В рамките на следващите пет дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите на "Топлофикация" в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищни сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители, уведомяват от дружеството.

"До този момент по тяхно желание е пуснато отоплението на 228 сгради - 55 детски ясли и градини, 15 училища, 10 болници, 18 посолства, 85 административни сгради и стопански потребители и 45 жилищни сгради", уведомяват още от "Топлофикация".

От дружеството напомнят, че абонатите му трябва да отворят максимално вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Най-важното
Всички новини
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки