Дъжд и сняг до неделя, минусови температури и следващата седмица

OFFNews 05 март 2015 в 07:32 4750 0

Снимка sxc.hu/Karlie Robinson

Дъжд и сняг ще вали до неделя, а минусовите температури ще се задържат поне до сряда, 11 март, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Днес времето ще е облачно и от сутринта ще вали дъжд, а по високите полета на Западна България - и сняг.

В източните райони ще е почти без валежи.

Вятърът ще е умерен.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, в югоизточните райони с градус-два по-високи.

Атмосферното налягане ще се понижава. Ще е по-ниско от средното за март.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, главно в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от юг, югоизток силен, по откритите високи части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето около 3 бала, вечерта ще се усилва.

В петък, 6 март, отново ще валят дъжд и сняг, а температурите ще са между 2 и 7.

В цялата страна е обявен жълт и оранжев код заради валежи и поледица. В 7 области кодът е оранжев. Те са: Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив и Стара Загора.

В събота и неделя валежите ще продължат, а температурите ще паднат до 0 градуса. В понеделник минималните температури вече ще са минусови, а валежите ще спрат. Минус 2 ще минималната температура в понеделник, във вторник и сряда градусите ще паднат с един. В сряда отново ще завали сняг.

Най-важното
Всички новини
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки